Polinitzacio

Páginas: 2 (254 palabras) Publicado: 18 de abril de 2015
TIPUS DE POLINITZACIÓ:

La pol·linització pot ser directa quan el pol·len cau al pistil de la mateixa flor; o pot ser encreuada quan el pol·len d'una flor fecunda un òvuld'una altra flor del mateix tipus. Tot i això la tipologia de la pol·linització ve donada pel mitjà de transport o vector. Els vectors passius (aire i aigua) provoquenpol·linitzacions poc precises, mentre que els vectors actius (animals de diversos grups) fan possibles uns tipus de pol·linització més eficient. Quan una planta té com avectors tant l'aire com els animals, parlem d'una planta que és anfífil. Habitualment, però, les flors i les inflorescències presenten determinats caràcters adaptatius a lescondicions particulars d'un determinat sistema de pol·linització. Aquests caràcters poden ser considerats com una síndrome que permeten endevinar fàcilment el tipus depol·linització corresponent. Entre els tipus més freqüents trobem:



Anemofília
La pol·linització es fa amb l'ajut del vent, .

Hidrofília
L'aigua líquida és el vehicle quetransporta el pol·len, . Aquest és el cas, per exemple, de les plantes aquàtiques com la llentia d'aigua i les del gènere Zostera.








Entomofília

La pol·linització es fa ambla col·laboració dels insectes, els principals pol·linitzadors pertanyen al tipus dels apiformes seguits dels dípters.





Zoofília
La transferència del pol·len es fagràcies a vertebrats, especialment d'ocells, però també els quiròpters i fins i tot els lèmurs
Entre els vertebrats no insectes s'ha senyalat els cargols com pol·linitzadors.La sargantana balear s'ha confirmat que, en alimentar-se d'elles, pol·linitza en transportar el pol·len d'espècies com Chritmum maritimum i Euphorbia dendroides.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS