politiques

Páginas: 12 (2786 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2015


1. Marc conceptual:
La societat en general etiqueta als joves com un col·lectiu conflictiu, que no té interès per a res i que l’únic que busquen es tenir estones d’oci i passar-ho bé, però el que la gent desconeix és que aquest prejudici existeix des de fa molts anys, és a dir, les societats antigues tenien la mateixa visió dels joves.
L’adolescència, especialment a l’etapa més primerenca, ésun període d’importants canvis físics, psicològics i socials que van creant la identitat personal i social de la persona.
L’adolescència no només depèn de la pròpia persona sinó que també influeix el context social en el qual s’hi troba, és a dir, no experimentarà aquesta etapa de canvi de la mateixa manera una persona amb una bona qualitat de vida (benestar físic, benestar emocional, benestarmaterial, benestar social i desenvolupament), que una persona que no gaudeixi d’aquestes condicions.
Com podem veure a la definició, l’adolescència és una època on hi ha molts canvis pel que fa a la persona, a les relacions tant familiars com socials i a les emocions.
Pel que fa a la família podríem dir que el conflicte ve donat per la sobreprotecció o deixadesa que poden rebre aquests adolescents ila independència que busquen aquests a l’hora de fer i construir la seva pròpia vida. Per tant , quan parlem d’adolescència no parlem només d’allò que és específic de l’adolescent, sinó també del que engloba a la família:
Els fills aprenen dels pares i els pares aprenen dels fills, aquest és el motiu pel qual aquesta etapa crea tensions, perquè a mesura que els joves posen a prova les seves novescapacitats, comencen a qüestionar el model amb el qual els pares plantegen les coses i es replantegen les idees i hàbits que fins aleshores se sostenien amb més o menys comoditat.
Nosaltres ens hem centrat en els joves residents o escolaritzats a Sant Vicenç de Montalt. Els joves tenen a  partir 11 a 12 anys fins als 18.  Segons els estudis i els informes que proporciona l’ajuntament hi ha uns 764joves5 en aquesta població o als voltants però que per motius, que las poblacions o urbanitzacions  del voltant no disposen de instituts o escoles  o altres serveis i per aquest motiu van a Sant Vicenç de Montalt.

2. Marc legal: (màxim 1-2 fulls + annexes) Marc referencial legislatiu estatal i autonòmic. Podeu posar el títol de la llei i una breu descripció de contingut, si hi ha moltalegislació específica la poseu com annexa al final del treball. Podeu fer referència si hi ha hagut un desplegament legislatiu més intensiu en una època determinada i si podeu enuncieu perquè (preocupació social, incidència social dels afectats,...)
a. Llei de referència estatal
b. –Situació normativa autonòmica.
A partir de cercar informació, hem trobat que el Ministeri Espanyol fa una transferència deles competències cap a les comunitats autònomes, fen així que cada una d’elles pugui tenir les seves.
Tot hi així, a nivell Estatal tot s’emmarca dins de la Constitució Espanyola. En el nostre treball ens hem centrat amb la Comunitat  Autònoma de Catalunya.
A continuació es disposa resumit el Marc Legal de Catalunya que regula les activitats i els organismes que treballen amb la joventut. Lanormativa està ordenada per importància (lleis i decrets llei, decrets, ordres i resolucions) i cronològicament, de la més antiga a la més recent.
Estructura de la Direcció General de Joventut
·         Decret 332/2011, de 3 de maig, de reestructuració del Departament de Benestar Social i Família.
·         Llei 33/20120, de l’1 d’octubre, de polítiques de joventut.
Agència Catalana de Joventut
·        Llei 6/2006, de 26 de maig, de creació de l'Agència Catalana de la Joventut.
·         Decret 129/2007, de 5 de juny, pel qual s’aproven els Estatuts de l’Agència Catalana de la Joventut.
Consell Nacional de la Joventut de Catalunya
Lleis i Decrets Llei
·         LLei 1/2010, del 4 de febrer, de segona modificació de la Llei 14/1985, del 28 de juny, per la qual es regula el Consell Nacional...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Les Identitats Polítiques
  • Politique d'innovation
  • Politiques eductives
  • Politique Structurelles
  • Discours politique
  • Politiques de màrqueting
  • Politiques mk
  • Polítiques habitatge

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS