Pollaman

Páginas: 2 (330 palabras) Publicado: 19 de febrero de 2013
1. Com es genera l'electricitat en una central hidroelèctrica, a partir de què? Es produeix electricitat mitjançant l’aprofitament de l’energia potencial de l’aigua embassada i retinguda per unapresa. A través de conductes, l’aigua es descarrega cap a les turbines, les quals proporcionen el moviment al rotor dels alternadors.
2. Digues i explica què fa cadascun dels elements que intervenenen la producció de l'electricitat. Cal que busquis informació en un llibre o internet, ja que en el vídeo explica poca cosa. La pregunta ha de ser complerta.
Presa de gravetat: De planta lineal.transmet l’empenta de l’aigua de l’embassament cap al terra. la seva secció s’eixampla cap a baix per aconseguir la estabilitat necessària i suportar la pressió de l’aigua, què és més gran al fons del’embassament que a la superfície. La presa de la que serà la hidroelèctrica més potent del món, la presa de les tres garganters, és de gravetat.
Presa de contraforts: Els contraforts empenyen el mur ensentit contrari al de l’aigua.
Presa de volta: Corbada, tant en planta com en secció. transmet l’empenta de l’aigua de l’embassament cap als extrems. Es construeix en valls estretes. Una de les mésgrans és la presa Hoover, als USA
Les turbines transformen l’energia cinètica de l’aigua en moviment de rotació que transmeten a l’alternador. N’hi ha de tres tipus: Pelton, Francis i Kaplan, en funciódel cabal i l’alçada del salt d’aigua. Cliqueu a sobre de cada una per veure el seu funcionament.
3. Amb un editor d'imatges fes un dibuix d'una central hidràulica o bé busca una imatge d'internetretocant el que sigui adient. Posa el nom de cadascun dels elements d'una central hidràulica.
4. Cap a on va aquesta electricitat? qui la fa servir?Cap a les cases.Els humans
5. S'aprofitenels salts d'aigua naturals? Si.Quin tipus de centrals hi ha? Minicentrals hidroelèctriques.Cita-les i explica en què consisteixen.
6. Produeix algun impacte les centrals hidroelèctriques?...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • pollaman soloquiero leer xd

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS