Posibilitats i limitacions de la programació de l'acció educativa PAC 3

Páginas: 19 (4598 palabras) Publicado: 22 de marzo de 2013


A) De quina manera es presenten els components de la programació d’aula en la programació tenint encompte els elements de la programació que contempla la normativa curricular que inclou la LOE?

La programació d’aula constitueix el tercer i últim nivell de la concreció del disseny curricular. És, doncs l’espai on la individualitat i la experiència personal del docent incideix directament en el currículum sempre dins el marc del departament corresponent.

La Unitat Didàctica és l’elementespecífic de la programació per a una temporalitat i temàtica determinada.

Aquest instrument de treball permet al docent organitzar l’acció educativa per uns processos d’ensenyament/aprenentatge de qualitat i ajustats al grup i als alumnes.

Com a elements cal tenir en compte:
Un eix organitzador
Els objectius didàctics
Els continguts: conceptes, procediments i actituds
Les activitats
Elsrecursos
Els criteris i instruments d’avaluació
Les adaptacions i atenció a la diversitat.

Com es pot observar a la graella, a la programació trobem especificats els objectius, les competències bàsiques, l’organització i seqüenciació dels continguts i els criteris d’avaluació, la metodologia, la identificació dels coneixements i aprenentatges necessaris per a que l’alumnat assoleixi unaavaluació positiva i els procediments per a l’avaluació.



























ELEMENTS
DE LA PROGRAMACIÓ
ELEMENTS PROGRAMACIÓ OPTATIVA: Taller d’audiovisuals a 2n ESO
Objectius
Relació dels objectius didàctics de la unitat didàctica 1 amb les competències bàsiques:












Els objectius d’aprenentatge no estan prou contextualitzats a nivell d’aulani estan relacionats amb els objectius didàctics.
Competències bàsiques
A la primera graella les competències bàsiques s’enumeren i es relacionen amb els objectius, però després, a l’exemple d’unitat didàctica 6 només s’enumeren però no s’explica com es treballa cadascuna.
La optativa contribueix al desenvolupament de les següents competències bàsiques:
1. Competència comunicativa lingüísticai audiovisual.
3. Tractament de la informació i competència digital.
5. Competència d’aprendre a aprendre.
6. Competència d’autonomia i iniciativa personal
Continguts
A la primera graella els continguts no estan relacionats ni amb els objectius didàctics, ni amb les competències bàsiques ni amb els criteris d’avaluació. A la graella d’exemple d’UD els continguts només estan enumerats però nos’expliquen, ni es contextualitzen.
Els criteris d’avaluació
A la primera graella no s’especifiquen els criteris d’avaluació, sinó que s’explica la metodologia d’avaluació. Tanmateix no es relacionen els criteris d’avaluació ni amb els objectius ni amb les competències bàsiques.
A la graella d’exemple d’UD hi apareixen els criteris d’avaluació i es relacionen amb els objectius d’aprenentatgei les competències bàsiques, però no amb els continguts.
Connexions amb altres àrees
No s’especifica la connexió amb altres àrees, tot i que l’optativa està clarament relacionada amb el llenguatge. Tanmateix es pot observar com l’activitat vol fomentar la creativitat, els hàbits de treball i el llenguatge audiovisual així com el maneig de càmeres, programes d’edició, etc.
Organització,seqüenciació dels continguts i criteris d’avaluació
El taller d’audiovisuals es composa per 6 unitats didàctiques, amb diferent nombre de sessions (dependent de la rellevància i de la dificultat).
Cada sessió és d’una hora però no se separen les activitats segons les sessions. El taller presenta una avaluació contínua que, partint dels coneixements previs de l’alumnat té en compte tot el procés...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PAC 3 Psicologia de l'educació i l'instrucció
  • PAC 1 Programació Web
  • PAC 3
  • Pac 3 models orientació educativa
  • Desenvolupament I Aprenentatge Durant L'Edat Escolar Pac 3
  • Programaci N I
  • Pac Marketing I
  • SÍLABO I PAC 2016

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS