Postgres_HA

Páginas: 58 (14386 palabras) Publicado: 21 de mayo de 2014
Postgresql - Capítol 25.
Alta Disponibilitat (HA),
Balanceig de Càrrega
i Replicació























2 Abril – 2014
Continguts:
Glossari de Termes i Definicions
Comparació de diferents solucions
Alta Disponibilitat (High Availability)
Replicació
Balanceig de càrrega (Load Balancing)
Métodes de Replicació
Divergència
Replicació Síncrona Vs AsíncronaReplicació Ansiosa-Eager vs. Mandrosa-Lazy
Consulta Distribuïda - Distributed Querying
Particionat de les Dades - Data Partitioning
Disc Compartit (Shared-disk) Cluster vs. Shared-nothing Cluster
Clustering(Agrupació)
Comparació entre diferents solucions
Possibles Solucions per tolerància a fallades, la replicació i solucions d'equilibri de càrrega
PROGRAMES PER HA EN POSTGRESQLConfiguració pgpool
Exemples
ESQUEMA PgPool-II
DRBD-Heartbeat

Glossari de Termes i definicions (HA & Replication)
Alta Disponibilitat (High Availability)
Alta disponibilitat (High availability) és un protocol de disseny del sistema i la implementació associada que assegura un cert grau absolut de continuïtat operacional durant un període de temps donat (el que es mesura). Disponibilitat es refereix ala possibilitat de la comunitat d'usuaris per pode entrar, sotmetre nous treballs, actualitzar o alterar treballs existents o recollir els resultats de treballs previs. Si un usuari no pot accedir al sistema es diu que no està disponible. El terme temps d'inactivitat (caiguda) es fa servir per definir quan el sistema no està disponible.

Tolerancia a fallades: failover
La tolerància a falladesés una propietat imprescindible quan es tracta d'un sistema d'alta disponibilitat, és la característica que permet que un sistema continuï treballant correctament (sense "caure") fins i tot després d'alguna fallada o algun error dins dels seus components.
Una possibilitat és que la fallada es degui a danys físics en un o més components de maquinari, amb la conseqüent pèrdua de la informacióemmagatzemada. La implementació de la tolerància a fallades requereix que el sistema d'emmagatzematge guardi la mateixa informació en més d'un suport físic (redundància), o en un equip o dispositiu extern a manera de respatller. D'aquesta manera, si es produeix alguna falla que pugui ocasionar pèrdua de dades, el sistema ha de ser capaç de restablir tota la informació, recuperant les dades necessàries apartir d'algun mitjà de suport disponible.
En general, el concepte de tolerància a fallades s'identifica amb el sistema d'emmagatzematge en RAID (Redundant Array of Independent Disks). Els sistemes de disc RAID és un conjunt d'unitats de disc que apareixen lògicament com si fossin un sol disc, així les dades, distribuïdes en bandes, es divideixen entre dos o més unitats.Els RAID (a excepció deRAID 0) es basen en la tècnica mirroring («en mirall»), que permet l'escriptura simultània de les dades en més d'un disc del array. Exemples: RAID1, RAID5 i RAID10.

Sistema redundant:
Un sistema redundant en enginyeria de computadors, és aquell en el que com a mínim es dupliquen les dades o el maquinari de caràcter crític que vulgui assegurar davant els possibles errors que puguin sorgir durantl'ús continuat.
A part dels servidors actuals, que tenen diverses CPU's i mòduls de memòria, els dispositius redundants en un servidor solen ser els discs durs(Sistemes de disc RAID), les targetes de xarxa i les fonts d'alimentació.
Es presenta com una solució als problemes de protecció i fiabilitat. Aquest tipus de sistemes s'encarrega de realitzar el mateix procés en més d'una estació, jaque si per algun motiu alguna deixés de funcionar o es col·lapsés, immediatament l'altre hauria d'ocupar el seu lloc i realitzar les tasques de l'anterior.
Una base de dades replicada és un exemple de sistema distribuït redundant.

Temps d'inactivitat Planificat:
Típicament el temps d'inactivitat planificat és un resultat del manteniment que perjudica l'operació del sistema i que no pot ser...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS