Pràctica De Biologia Pigments Fotosintètics

Páginas: 4 (852 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2012
Com podem extreure la clorofil·la per determinar-ne els pigments?

Introducció

La fotosíntesis és un un procés que permet als vegetals obtenir la matèria orgànica i l'energia quenecessiten per desenvolupar les seves funcions vitals. Es duu a terme gràcies a la presència de pigments fotosintètics, com les clorofil·les, a les tiges joves i a les fulles dels vegetals, capaços decaptar l'energia lumínica.

Les clorofil·les són un tipus de pigments fotosintètics, es tracten de biomolècules molt semblants a l'hemoglobina, però amb un nucli de magnesi, enlloc de ferro. Estroben en els cloroplasts (un tipus d'orgànuls íntimament relacionats amb la fotosíntesis) de les cèl·lules de les fulles o tiges joves dels vegetals.

Com que el que volem és extreure laclorofil·la i observar-ne els diferents pigments, necessitem un protocol. Entre els diferents mètodes que existeixen per separar i obtenir aquests pigments, es troba la cromatografia que és una tècnica quepermet la separació de les substàncies d'una mescla que tenen una afinitat diferent segons el dissolvent en el qual es troben. De tal manera que al introduir una tira de paper de filtre dins lamescla, el dissolvent arrossega a diferents velocitats els pigments segons la seva massa molecular i els separa, permetent-nos identificar els diferents pigments segons el seu color.


ObjectiuL'objectiu de la nostra pràctica és comprovar si hi ha diferents pigments fotosintètics en les fulles d'espinacs per tal d'extreure'ls i intentar separar-los.

Materials i productesPer a la pràctica vam necessitar un seguit de materials i productes.
- Materials: un ganivet, unes tisores, un morter, paper de filtre, una espàtula, un Erlenmeyer, un embut i un embut dedecantació.
- Productes: unes fulles d'espinacs, sorra i acetona (CH3COCH3).

Metodologia (procediment)

Per a la realització de la pràctica vam seguir una sèrie de passos:
1r_Vam...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pígments fotosintètics
  • Pràctica de Bioguímica
  • Practicas Biologia
  • Practica de biologia
  • BIOLOGIA PRACTICA
  • practica biologia
  • Práctica De Biología
  • Practica De Biologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS