Práctica osmosi ou de gallina

Páginas: 2 (476 palabras) Publicado: 9 de diciembre de 2014

Processos d’osmosi.

Introducció.

Per poder observar l'osmosi en la membrana semipermeable de l'ou de gallina, el primer que cal fer és dissoldre la closca dura de l'ou (constituïda percarbonat de calci, majoritàriament).
Per fer-ho, necessitarem una ampolla de vinagre (de vi, no balsàmic) i un ou de gallina. La reacció que es durà a terme serà la següent:
[carbonat de calci] + [àcidacètic] -> [diòxid de carboni] + [acetat de calci] + [aigua].
Col·loqueu l'ou, ben net, dins d'un recipient fondo i inundeu-lo de vinagre. Deixeu-lo en un lloc tranquil (i allunyat, ja que la reacciófarà pudor). Al cap d'unes hores, s'ha d'haver format una substància escumosa i l'ou ha de surar damunt del vinagre i ha d'estar tou, consistent i com una piloteta de goma.
Ara ja podeuexperimentar: col·loqueu l'ou en un got ple d'aigua amb sal. Què succeeix? Ara, feu-ho en un got amb aigua destil·lada... i expliqueu el resultat dels vostres experiments!

Problema: què passaria a un ou degallina si el col·loquem en una solució hipertònica? I en una solució hipotònica?


Hipòtesi 1. Potser el medi extern afecta el pes de l’ou per procesos osmòtics.

Material necessari:
2 ous degallina.
50 cm3 d’àcid acètic (vinagre) per cada ou.
150 cm3 d’aigua destil·lada per cada ou.
Provetes 50 cm3 i de 150 cm3.
2 vasos de precipitats.
Sal de cuina.
Experiment:
En primer lloc, s’hade mesurar la massa de l’ou, que ens dona 60’66gr, desprès, el perímetre de l’ou, que en aquest cas es 140mm. En el meu cas, l’experiment el vaig realitzar va ser amb àcid pur, i al posar l’àcid  al’ou, doncs es va convertir en una reacció exotèrmica.  El que hem fet  amb aquest experiment, ha estat microperforar l’escorça de l’ou. El ph de l’ou, era de 0,70, per tant, era molt àcid, i una setmanames tard, vam agafar l’ou que vam guardar dins d’un armari, i ja amb la closca de l’ou desapareguda, es a dir, amb l’escorça de l’ou microperforada, vam agafar-lo, el vam rentar i tot seguit vam...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Practica de una gallina
  • Osmosi
  • Gallinas
  • las gallinas
  • Gallinas
  • Ou yea
  • las gallinas
  • Gallinas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS