practica descantia

Páginas: 3 (711 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2013

Observació de les cèl·lules de la Tradescantia

Introducció : Les membranes cel·lulars són permeables a l'aigua, l'oxigen, al nitrogen, al diòxid de carboni, i a altres molècules orgàniques depetita grandària, com la glucosa o aminoàcids, mentre que són impermeables a les molècules polimèriques, com proteïnes i polisacàrids. En canvi, els ions inorgànics i els disacàrids, com la sacarosa,passen molt lentament a través de les membranes cel·lulars.
La turgència determina l'estat de rigidesa d'una cèl · lula, és el fenomen pel qual les cèl·lules en absorbir aigua, s'inflen, exercintpressió contra les membranes cel·lulars, les quals es posen tibants.
La plasmòlisi és el fenomen contrari a la turgència. Es produeix ja que les condicions del medi extracel·lular són hipertòniques; acausa d'això, l'aigua que hi ha dins del vacúol surt al medi hipertònic (osmosi) i la cèl·lula es deshidrata ja que perd l'aigua que l'omplia.

Objectiu : Observar les cèl·lules de la plantaTradescantia i veure la diferència entre les que estan turgents i les que estan en plasmòlisi.

Material : Pinces, bisturí, fulles de Tradescantia, cubre, porta-objectes, sacarosa, microscopi.

Hipòtesis :Quan la cèl·lula de la planta estigui turgent, l’ ostíol es veurà més eixamplat, perquè a l’ afegir la sacarosa, aquesta podrà travessar la membrana.
Amb la plasmòlisi al ser el medi externhipertònic, per això hem afegit aigua de l’ aixeta i no aigua destil·lada a la cèl·lula l’ ostíol es trobarà més tancat, en aquest cas.

Procediment : Agafem una fulla de Tradescantia, fem un tall finet ambel bisturí de través, de manera que puguem obtenir un tall transparent. L’ agafem amb les pinces el posem al cubre, hi afegim una gota d’ aigua de l’ aixeta i ho ajuntem amb el porta-objectes. I araja es pot observar, després d’ haver-ho observat amb aigua de l’ aixeta ja podem observar-ho amb sacarosa. Afegim un mol/l de sacarosa a la fulla i a l’ observa la mostra, aquest cop, es veurà força...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Practica
  • Practica
  • Practica
  • Practica
  • Practica
  • Las practicas
  • Practica
  • Practica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS