Preguntas de literatura

Páginas: 3 (673 palabras) Publicado: 6 de enero de 2015
1. Descriu les tendències més rellevants de la poesia en el període que va des de la postguerra fins a finals del anys 70.
Als primers anys de postguerra; aparegueren les primeres editorials i lesprimeres revistes literàries valencianes.

Enmig d’un ambient de desolació, un moviment inconformista, filosòfic i literari, donava prioritat als temes relacionats en la persona amb la realitat méscrua, i reflectia l'angoixa de viure en un món absurd. Alguns dels poetes valencians es mogueren entre el simbolisme intimista i el sentiment existencialista.

El poeta simbolista i existencialistade la dècada dels 50 tractava de suggerir la realitat a través de l'evocació simbòlica, potenciant la paraula poètica com a base a la religiositat a l'humanisme, i distanciat de la realitatimmediata, en què predominava la metàfora, el símbol, l'hermetisme expressiu i el rigor formal.

Els joves poetes de començaments dels 60, en contraposició als postulats de la generació precedent,s'adscrigueren a l'estètica realista. Raimon es convertí en el cantant més emblemàtic i les seues cançons assoliren un gran impacte social.
Paraules: 152

2. Explica les aportacions de Vicent Estellés algènere poètic.
Vicent Estellés va nàixer a Burjassot(València) 1924-1993.Va començar a escriure poesia a la postguerra encara que fou conegut a partir dels anys 70. L’obra poètica d’ Estellés ésprolífica, original i exuberant. Retratà la vida quotidiana on parlava de l’amor, la mort, el sexe, la por, la ciutat, el camp i la dona.
La lírica d’ Estellés representa un sentiment cívic col•lectiu onell es presenta com a intèrpret de les reivindicacions del poble. Expressa la glòria i la misèria d’un país amb unes descripcions detallistes.
Fidel a les seues arrels, Estellés forjà el seu llenguatgeliterari sobre:
-La llengua poètica dels clàssics valencians del segle XV, especialment la d’Ausiàs March
-La llengua de les obres contemporànies de la literatura valenciana, sobretot la dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Preguntas De Literatura
  • Preguntas Literatura
  • Preguntas literatura
  • literatura en la edad media preguntas
  • Preguntas sobre la literatura de la independencia
  • 97 Preguntas Literatura 3
  • Preguntas Literatura Selectivo
  • Tarea preguntas literatura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS