Preguntas Literatura Selectivo

Páginas: 4 (909 palabras) Publicado: 19 de octubre de 2015
1. Explica en quina mesura el context sociopolític dels anys posteriors a la Guerra Civil fins als anys 70 condiciona la producció narrativa de l’època.

Amb la imposició de la dictadura franquistaa partir del 1939, la producció narrativa en la nostra llengua sofreix un període de recessió a causa de la unificació i la substitució de les llengües minoritàries pel castellà. Es va prohibir l’úsdel català, també es va censurar la publicació de revistes i diaris. Molts intel·lectuals es van haver d’exiliar. Fins als anys seixanta la narrativa tendirà a rebutjar el tractament de la realitat i aexplicar-la a través de la simbologia i el mite. Altra tendència dels anys trenta fins als seixanta estarà representada per la novel·la psicològica com Mercè Rodoreda. La producció literària al PaísValencià durant la postguerra es va decantar pels versos. Per últim a finals dels seixanta la novel·la havia recuperat la seua hegemonia entre els lectors i al començament dels setanta trobem dostipus d’escriptors: els que han viscut la guerra i els nascuts posteriorment que aquestos estaven més preocupats pels temes polítics.
157
2. Explica les característiques més importants de l’obra literàriad’Enric Valor.

Enric Valor durant la dictadura franquista, es va dedicar a difondre la gramàtica normativa tot i això, les característiques comunes de la seua obra literària són que utilitza unnarrador omniscient i subjectiu, escriu en precisió i detalladament, amb un gran domini de la llengua, utilitza recursos de la tradició popular i inclou peculiaritats valencianes.
Va escriure rondallescaracteritzades per ser contes cultes i per transformar el relat oral. Els seus relats breus es va distingir per ser peces amoroses i sentimentals. Respecte a les novel·les podem dir que aboca les seuesexperiències i els coneixements de l’entorn que l’envolta vinculat al món rural d’on precedeix, algunes en 1a persona. Va publicar 5 novel·les, entre elles el cicle de Cassana, trilogia formada...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Preguntas literatura valenciana selectividad
  • Literatura universal
  • Pregunta selectividad
  • Selectividad Literatura
  • Preguntas selectividad literatura 2014-2000
  • Preguntas literatura selectividad de miguel hernandez
  • Preguntas literatura
  • Preguntas De Literatura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS