Preparacion fisica rugby

Páginas: 10 (2252 palabras) Publicado: 8 de mayo de 2014

INDEX
INTRODUCCIÓ 3
PRINCIPIS DEL ENTRENAMENT 3
Principi de la càrrega 3
Principi d’optimització entre càrrega i recuperació 3
Principi d’individualitat 3
Principi de periodització 3
ESTRUCTURES BÀSIQUES RELATIVES AL PRINCIPI DE PERIODITZACIÓ 3
DESCRIPCIÓ I ANÀLISI DE L’ESPORTISTA 4
DESCRIPCIÓ DE L’ESPORT 4
DESCRIPCIÓ DE L’ESPORTISTA 4
OBJECTIUS 4
CAPACITATS A ENTRENAR 5DETERMINACIÓ DEL PERÍODE DE TEMPS 6
PLANIFICACIÓ GENERAL DE LA TEMPORADA 6
EXPOSICIÓ I DEFINICIÓ DEL PERÍODE A PERIODITZAR 6
UBICACIÓ CARREGUES 7
ELABORACIÓ DE DOS MICROCICLES 9
TIPUS D’ESTRUCTURACIÓ DE CADA MICROCICLE 9
SESSIONS D’ENTRENAMENT 10
1r microcicle 10
2n microcicle 16


Introducció
Planificació: previsió del que s’haura d’entrenar i de quina manera en un determinat moment de lavida esportiva de un jugador. Havent-hi revisions continues de la previsió inicial depenent de factors que poden influir-hi.
En resum és com ordenar i sequenciar estimuls de diferent naturalesa. Quan ubicar-los, com ordenar-los i combinar-los adequadament.
Principis del entrenament
Principi de la càrrega
Podriem definir la càrrega com la cantitat d’estimul que li apliquem al nostre organisme.Aquesta cantitat ve determinada per una relació entre la intensitat i el volum d’entrenament. Perque hi hagi una millora (adaptació al estimul) es necessari que l’estimul superi un llindar d’esforç. Tot i que si es supera massa podríem ser perjudicial i no obtindríem millora. Per això s’ha de treballar dins una zona de llindar d’esforç.
Principi d’optimització entre càrrega i recuperació
Peraconseguir millores s’ha de deixar un temps de recuperació entre sessió i sessió. Aquest descans/ temps de recuperació no pot ser ni molt llarg (supercompensació nul·la) ni molt curt (supercompensació negativa)
Principi d’individualitat
Cada persona es diferent i el seu cos respon de diferent manera als mateixos estímuls, per això em d’adaptar cada programa d’entrenament a cada individu.
Principide periodització
L’adaptació als diferents estímuls de l’entrenament requereix una estructuració en cicles per poder adequar les càrregues al llarg de la temporada. Fases o períodes, son estructures amplies o genèriques que dins una temporada recull una fase de transició, una preparatòria i per últim una de competició.
Estructures bàsiques relatives al principi de periodització
Estructuresplurianuals: Es una programació molt ampliada utilitzada en esports on a de ser molt estandarditzat el procés del individu. Abarca gairebé tota la vida esportiva d’una persona.
Estructures anuals: Abarca tota una temporada, es divideix en diferents períodes (transició, preparatori i competitiu). Normalment son macrocicles.
Període de transició: es un període on no hi ha competició ni preparació peraquesta. Es un moment de descans.
Període preparatori: en aquesta fase l’esportista entrena molt dur per poder arribar en el millor estat de forma possible al període competitiu i aconseguir els objectius prèviament marcats. Es divideix en general i específic. En el general es prepara al esportista perquè s’adapti a les càrregues que haurà de suportar en el específic, on es treballaran aspectesque afectaran primordialment al rendiment.
Període competitiu: es on veurà si s’han aconseguit els objectius i si s’ha fet be la feina. L’esportista segueix entrenant però no busca una gran millora física, sinó mes que res mantenir el nivell òptim amb el que ha arribat a aquí.
Mesocicle: es la estructura que es fa servir que planificar un mes d’entrenament
Microcicle: es la estructura que es faservir per planificar una setmana d’entrenament.
Descripció i anàlisi de l’esportista
Descripció de l’esport
Un partit de rugbi dura 80’ dividits en dos parts de 40’ i 10’ de descans, juguen 15 jugadors per equip que es disputen la pilota amb l’objectiu d’arribar al final camp contrari (zona de marca/try) per anotar punts; tot això passant la pilota enrere. Tambe hi trobem formacions de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Preparacion fisica
  • preparacion fisica
  • Preparación física
  • preparacion fisica
  • preparacion fisica
  • Preparacion fisica
  • Preparacion Fisica
  • preparacion fisica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS