Primates

Páginas: 2 (379 palabras) Publicado: 20 de febrero de 2013
Australopithecus: va ser el primer homínid bípede (caminava en dues potes i podia córrer en terreny pla). Posseïa mandíbules poderoses i forts molars. El seu cervell tenia un volum inferior als 400centímetres cúbics. D'aquí es dedueix que el caminar dret es va produir molt abans que l'expansió del cervell.

Homo habilis: coexistint amb l'australopithecus va aparèixer aquesta espècied'homínids. Tenien un cervell més gran, al voltant de 700 centímetres cúbics. La seva característica més important va ser el canvi en la seva forma d'alimentació: ja no només menjaven fruites i vegetals sinótambé animals. Actualment els investigadors no estan d'acord sobre si l'homo habilis caçava intencionalment i fabricava estris per fer-ho.

Homo erectus: alguns el van considerar el representantdirecte de l'home, però avui se sap que molts austratopithecus anteriors tenien trets semblants. Són els primers homínids que es van distribuir àmpliament per la superfície del planeta, arribant fins alsud-est i est d'Àsia. Posseïen un cervell més gran que el de l'homo habilis: al voltant de 800 centímetres cúbics. Coneixien l'ús del foc i van fabricar la primera destral de mà. El primer homo erectusva ser trobat en java (Oceania) a finals del segle passat. La troballa de restes d'homínids d'aquesta espècie a les cavernes de Pequín va permetre la reconstrucció d'alguns aspectes de la seva vida.Homo sapiens: va viure a Europa, a Àfrica i a Àsia. Les troballes arqueològiques ¬ lògics reflecteixen canvis importants en el comportament d'aquesta espècie: utilització d'instruments de pedra i osmés treballats, canvis en les formes ¬ més de caçar, ús i domini del foc, ús del vestit, augment en la grandària de les poblacions, manifestacions ¬cions rituals i artístiques. El representant ¬ tantl'homo sapiens més antic és l'home de Neanderthal (Alemanya), i en temps més moderns, l'home de Cromagnon (França).

Homo sapiens sapiens: Les seves característiques físiques són les mateixes que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • los primates
  • Primates
  • Primates
  • Los primates
  • primates
  • Los Primates
  • Primates
  • Primates

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS