Primer Borrador

Páginas: 5 (1210 palabras) Publicado: 3 de octubre de 2015
El treball social promou el benestar d'individus, grups i comunitats, facilita la cohesió social en períodes de canvi i dóna suport i protecció als membres més vulnerables de la comunitat, treballant conjuntament amb els usuaris, institucions i professionals. Per algunes persones les situacions de conflicte o canvi afecten la seva capacitat d'autonomia i d'autosuficiència i necessiten ajut iorientació. D'altres necessitaran assistència, suport i protecció. Els treballadors i treballadores socials donen resposta a aquestes necessitats: realitzen una contribució essencial a la promoció de la cohesió social, tant a través d'un treball preventiu, com donant resposta als problemes socials. El treball social és, per tant, una inversió per al futur benestar d'Europa.[1][2]
En el caso de losservicios sociales el objetivo esencial es mejorar la calidad de vida de las personas en todas las etapas de su vida. Dicho de otra manera, los servicios sociales se dedican a prevenir, paliar o corregir desajustes entre lo que las personas son capaces de hacer autónomamente en la vida cotidiana y las redes familiares o comunitarias a las que pertenecen y que les dan apoyo. Eso puede ocurrir, porejemplo, cuando un niño está en situación de desprotección por problemas en su familia, cuando una persona tiene una dependencia funcional y dificultades de ajuste con su entorno o cuando alguien llega a una comunidad desde otro lugar y presenta dificultades de adaptación.
Se conoce como servicios sociales a aquellas prestaciones que son muy importantes para el bienestar social: es decir, para lacalidad de vida de los individuos que integran una sociedad.
Debido a su amplio alcance, resulta imposible establecer con exactitud qué abarcan los servicios sociales. Cada país entiende los servicios sociales de distinta manera, aunque todos contemplan ofrecerlos desde algún sector del Estado y también, en muchos casos, desde instituciones y entidades no gubernamentales.
A grandes rasgos, unservicio social es una acción que tiende a garantizar o incrementar la autonomía de un sujeto y a facilitar su integración  a la comunidad. Una oficina pública de servicio social, de este modo, puede brindar ayuda a un niño que quedó huérfano o a un hombre que sufre unadiscapacidad física, por citar dos posibilidades.


Lee todo en: Definición de servicio social - Qué es, Significado yConcepto http://definicion.de/servicio-social/#ixzz3ksxiJAA5

1. Els serveis socials en l’assistència de menors

Per tal de vetllar pel benestar social, tot país desenvolupat consta d’unes prestacions que tenen com a objectiu principal millorar la qualitat de vida dels individus. S’ofereixen des d’algun sector de l’Estat o des de institucions i entitats no governamentals, i a cada país abasten camps determinats.S’anomenen i es denominen de diferents maneres segons el govern per el qual estan regits.

Els serveis socials s’encarreguen de detectar les necessitats personals bàsiques i les necessitats socials que afecten a tot un col·lectiu, a prevenir, atendre i promoure la inserció social en les situacions de marginació i d’exclusió social, a facilitar que les persones assoleixin l’autonomia il’autosuficiència personal i funcional en la unitat familiar o de convivència, a atendre les necessitats derivades de la manca de recursos bàsics i dels dèficits en les relacions personals i amb l’entorn. Així com també a promoure i afavorir la igualtat efectiva, eliminant tota discriminació per raó de gènere, de discapacitat o de qualsevol altra condició o circumstància, a promoure la cohesió social i la resoluciócomunitària, la participació, l’associacionisme, l’ajuda mútua, l’acció voluntària i les altres formes d’implicació solidaria, la tolerància, el respecte i la responsabilitat en les relacions personals, familiars i socials.

Serveis socials bàsics[modifica | modifica el codi]
Els serveis socials bàsics tenen un caràcter polivalent, comunitari i preventiu. Són el 1r nivell d'intervenció i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PRIMER BORRADOR
  • borrador primer actividad embrilogia
  • CAPITULO I PROYECTO primer borrador
  • MI PRIMER BORRADOR
  • Primer Borrador
  • Primer Borrador
  • Primer borrador critica a la politica de gobierno y a la oligarquia
  • FISICA DE LAS NUBES PRIMER BORRADOR

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS