Primera Infancia Reflejos

Páginas: 3 (534 palabras) Publicado: 20 de octubre de 2012
Primera infància

El nadó

reflexos

La investigació ha refutat la idea tradicional que els nounats, o nadons, no fan altre cosa més que menjar, dormir i plorar, sense que els interessi el mónen absolut. Cert, dormen de 16 a 20 hores diàries (segons el nen), però quan estan despert mostren major consciència i competència del queaparece a primera vista. Abans que res, neixen equipats ambdiversos reflex útils. Alguns d'ells, com losque controlen la respiració, són indispensables per viure fora de l'úter. Altres els permeten alimentar-se.

Quan els nens giren el cap a qualsevol cosaque li toqui la galta s'anomena reflex de cerca. Això ajuda el nadó a buscar amb la boca el mugró de la mare. Seguidament, la recerca contribueix a la preparació del petit per la succió. El reflex desucció es dóna en els éssers humans durant les primeres setmanes de vida, generalment fins als quatre o sis mesos. S'aprecia quan un objecte entra en contacte amb els llavis del nadó proporcionant quela boca es posi a succionarlo. La seva funció és la de succionar el mugró de la mare per garantir una alletament més eficaç. També, el podem apreciar quan un nadó es porta la mà a la boca i potllepar-se els dits o les mans.

Altres reflexos menys evidents són, el reflex de deglució li permet empassar llet i altres líquids sense asfixiar. El reflex de prensió és la tendència a agafar-sevigorosament del dit d'un adult o de qualsevol objecte que es col · loqui a les mans.

Finalment, el reflex de marxa li permet donar el que semblen ser els seus primers passos, si se'ls col · loca enposició dreta amb els peus tocant només una superfície plana. Aquests dos reflexos desapareixen al cap de dos o tres mesos per reaparèixer després com prensió voluntària (cap als cinc mesos d'edat) o demarxa real (al final del primer any).

El nadó també pot realitzar un tipus de conducta de gran complexitat: imitar les expressions facials dels adults. Si un adult obre laboca o treu la llengua, el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PRIMERA INFANCIA
  • PRIMERA INFANCIA
  • La Primera Infancia
  • Primera Infancia
  • primera infancia
  • primera infancia
  • PRIMERA INFANCIA
  • La primera infancia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS