Prisiones

Páginas: 2 (441 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2012
SERVEIX EL TREBALL PENITENCIARI PER A la REINSERCIÓ? UN ESTUDI A PARTIR DE LES OPINIONS DELS PRESOS DE LES PRESONS DE CATALUNYA.
El text estudiat tracta sobre les presons catalanes. Es centra encomprovar unes hipòtesis prèviament plantejades. La primera hipòtesis que tracta el text és que, el treball penitenciari, té sobretot una funció educativa a llarg termini per les persones que tenen unatrajectòria vital desestructurada. Aprenen a organitzar-se el temps, la participació en la feina amb altres persones, o els hi dona un suport econòmic,entre altres avantatges. La segona hipòtesis queparla el text ens explica que el treball planteja i estructura la vida i el temps dels presos, cosa que, facilita el seu control per part de la presó, millora l’estabilitat emocional, o disminueix laconflictivitat.
Per a respondre a aquestes hipòtesis s’han realitzat enquestes dirigides a la població reclusa que treballa en tallers de les presons catalanes. Han estat enquestes personals ipresencials precedides per entrevistes als directors, psicòlegs i responsables dels tallers de les presons estudiades. Els reclusos estudiats són els que participen en els tallers productius, i com a dadaimportant cal destacar que un 51% són estrangers, i que el tan per cent d’espanyols és inferior al 35%.
En la nostra opinió l’estudi fet té una principal conclusió. El principal motiu pel qual elspresos fan treballs a la presó és per motius econòmics. També per evitar el pati, i evitar problemes i conflictes. Molts presos valoren positivament el treball, ja sigui com a eina per a organitzar-sela vida i tenir un horari o aprendre coses útils pel futur, entre altres motius. Però la proporció de presos que creuen que no els servirà per trobar feina al sortir de la presó és bastant alta, un41%, per tant, els pot servir per aprendre coses però no ho veuen com una ajuda al sortir de la presó.

Els resultats verifiquen les hipòtesis. Els presos valoren els tallers com a instruments per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • prision
  • Prision
  • prision
  • prision
  • La prision
  • prisión
  • Prision
  • Prision

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS