Processos Memòria

Páginas: 5 (1045 palabras) Publicado: 3 de octubre de 2012
PAC 1: MÒDUL MEMÒRIA - ARXIU DE RESPOSTES


Títol de la PAC: PAC 1

Nom alumne:



Qüestions a elaborar referents a la part pràctica (60% de la nota)

1. Representa les mitjanes del teu experiment a la següent figura:


[pic]

Ara, tenint en compte la informació que hem estudiat al llarg del mòdul:
- Digues quins resultats creus que serien els esperables. Per què?
- Vanels teus resultats en la direcció esperada?


Resposta:
Els resultats esperats serien que el subjectes que fan la prova en un ambient silenciós recordarien de les 12 paraules una mitjana de 8-9 paraules perquè estan més concentrats, no tenen factors de distracció i estan centrats en una sola activitat. En canvi els subjectes que fan la prova en un ambient distractor el record de paraules seriauna mitjana de 4-5, perquè quan realitzen la prova hi ha coses al seu voltant que fan que la seva atenció no estigui centrada en una sola activitat, sinó que hi ha més factors que influeixen i el resultat és que inconscientment ens afecten els factors externs.
Els meus resultats s’han encaminat més o menys en la direcció esperada però tot i això els subjectes han recordat algun paraula menys enun ambient silenciós.



2. Explica quins sistemes i subsistemes de memòria estan implicats en el processament i record de la informació verbal que reben els nostres subjectes durant l’experiment, tant en relació al llistat de paraules a memoritzar com en relació al missatge emès pel canal de ràdio o TV.


Resposta:
En aquest processament de la informació verbal que rebem està implicadala memòria a curt termini que actua com a centre de control regulant el flux d’informació de l’exterior. També executa les operacions de processament. Aquesta memòria és un conjunt de subsistemes que operen en continua interrelació: l’executiu central (centre de control de tot el sistema que regula el flux d’informació amb la capacitat d’emmagatzemament i processament), el bucle articulatori (ésel magatzem que s’encarrega de mantenir la informació en un codi fonètic) i el magatzem visoespacial (s’encarrega de mantenir els components visuals i espacials de les representacions)


3. En relació als factors que influeixen en l’oblit a la MCT, explica quins d’ells serien principalment els responsables de l’efecte que la parla no atesa té en els resultats de la prova de record.Resposta:
Els factors més influents en l’oblit en la MCT serien la interferència degut a que les paraules que s’han de recordar en les llistes proposades tenen una similitud fonètica i això provoca que hi hagi un menor record.



Qüestions referents a la part teòrica (40% de la nota)


4. Des de la perspectiva de la metàfora de l'ordinador que utilitzem per explicar els processos bàsics, elhardware o suport físic seria equivalent a…

Resposta: neurones i connexions.

… i el software, equivalent a …
Resposta: bagatge de coneixements, representacions,



5. Dins de l'enfocament representacional, quin tipus de memòria diries que s'associa a paràmetres espacio-temporals? Raona la resposta.

Resposta:
La memòria episòdica perquè és aquella que s’encarrega d’emmagatzemar irecuperar la informació dels nostres records i episodis del passat dels quals hem tingut experiència al llarg de la nostra vida. Es a dir, guarda i emmagatzema fets que tenen a veure amb el temps i l’espai.



6. Un pacient amb amnèsia, produïda per una lobotomia temporal bilateral, és incapaç de recordar absolutament res des de que fou sotmès a la operació. La seva MLT ha quedat afectada i norecorda quin dia és, què va esmorzar al matí, què veia al televisor fa 30 segons, etc. Un metge pretén conèixer l’abast de la seva lesió i comprovar si es capaç d’aprendre alguna cosa. Per fer això, arriba al matí a l’habitació del pacient amb l’objectiu d’administrar-li una petita descàrrega elèctrica al donar-li la mà. El pacient retira la mà enfadat i espantat per la descàrrega que acaba de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pac 1 Processos Psicologics Bàsics Memoria Uoc
  • processos psicològics bàsics (la memòria)
  • Processos Psicològics Bàsics Memòria
  • Processos psicologics basics, memoria (uoc)
  • Treball Amb Plca Mare Processador I Memoria Ram Començat
  • Process
  • process
  • Process

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS