Profesor Secundária

Páginas: 4 (932 palabras) Publicado: 1 de octubre de 2012
6.Conseqüències en Espanya de la crisi
Conseqüències econòmiques
Entre les conseqüències econòmiques de la crisi destaquen un fort augment de l'atur, el pas per sengles períodes de recessió ideflació i el temor a un rescat per part de la Unió Europea.
Atur
La desocupació, que marcava un mínim històric durant la primavera de 2007 amb 1,76 milions de persones (un 7,95% de la població activa),va passar a registrar un màxim històric en l'últim trimestre de 2011 amb 5.270.000 d'persones (un 22,85%), arribant l'atur juvenil (aturats menors de 25 anys) al 45% .
Producte interior brut
Elproducte interior brut (PIB) va registrar un decreixement continuat durant el darrer semestre de 2008 que va provocar que, per primera vegada en quinze anys, Espanya entrés en una recesió de la qual nova sortir fins al segon trimestre de 2010; la contracció del PIB va ser del -3,7% el 2009 i del -0.1 a 2010.


Índex de Preus al Consum
La inflació interanual va assolir un màxim històric del 5,3%el juliol del 2008 a causa del increment del preu del petroli i, després de vuit mesos de caigudes, va entrar per primera vegada des que es tenen registres en una deflació que es va prolongar durantvuit mesos (de març a octubre de 2009), arribant a marcar un pic negatiu del -1.4%.
Al llarg de la segona meitat de l'any 2007, els preus van començar a augmentar de forma considerable, situant lavariació anual de l'IPC al desembre d'aquest any en el 4.2%. No obstant això, un estudi realitzat per Caixa Catalunya assegurava que la variació de l'IPC va ser en realitat del 7,9%, sent els productesde consum habitual els que van experimentar un major augment, especialment la llet (31,0%), la gasolina (16,2%), el pa (14,4%) i els ous (9,6%).
Els preus no van deixar d'augmentar fins a juliol de2008, on l'IPC va marcar el 5,3%, el nivell més alt des 1992.
Després de vuit mesos consecutius de caigudes, l'IPC entra en números negatius el març de 2009, coincidint amb la reculada del preu del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Profesorado de secundaria
  • Mi profesor de 3 de secundaria
  • Profesor De Educacion Secundaria En Economia
  • Profesorado De Educacion Secundaria
  • LA EDUCACION SECUNDARIA Y LOS RETOS DE LA FORMACION DE PROFESORES
  • Implicaciones En La Practica Educativa Del Profesor De Secundaria
  • La educación secundaria y los retos de profesores al formación de
  • profesora de secundaria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS