profesor

Páginas: 5 (1244 palabras) Publicado: 25 de enero de 2015
Els spaghetti-western al desert de Tabernes














Nom: Jordi Lesan i Alejandro Sánchez.
Professor: Josep Rubió.
Centre: INS Josep Lladonosa.
Curs: 2014-15.
Classe: 4t A.







Índex


Introducció: pg 3

Tractament de la prensa del fet en qüestió: pg 4

Anàlisi del fet: pg 6

Conseqüències: pg 7

Situació actual: pg 8

Annexos: pg 9

Conclusió:pg 10












1. Introducció:

Els spaghetti-western eren unes produccions en forma de llargmetratges que van estar de moda entre les dècades dels anys 1960 i 1970.
S’ anomenaven spaghetti western perquè la majoria de pel.lícules van ser finançades per italians, també hi havia el gènere de chorizo western, si en aquest cas havien estat finançades per espanyols.
El gènereconsistía en fer les pel.lícules en climes semblants als de l’ oest Americà per tal de poder crear pel.lícules semblants en gènere amb les fetes a amèrica.
El desert de Tabernes, situat al nord d’ Almeria és en el què més concretarem, ja que va ser el desert amb més produccions famoses i en el que es van rodar també mes pel.lícules.

















2. Tractament a la prensa del feten qüestió


2.1. Luciano Vincenzoni, guionista del cénit del ‘spaghetti western’
El guionista Luciano Vincenzoni , que va treballar amb els grans de la comèdia a la italiana com Pietro Germi i Mario Monicelli i es va fer famós amb els spaghetti westerns de Sergio Leone , va morir a Roma el passat dia 22 de setembre a l'edat de 87 anys . Tenia càncer , segons confirmen els familiars . La sevaescriptura sagaç , ràpida i fina contribuir a crear algunes de les obres mestres del cinema internacional . Vincenzoni signar el guió o l'essència d'almenys 65 cintes , al llarg d'una trajectòria que es va estendre des de 1954 fins a l'any 2000. I va abastar gèneres tan diversos com la comèdia , les pel·lícules de l' Oest i el cinema d'acció .
Vincenzoni va donar els primers passos gràcies al genid'Aldo Fabrizi , que va saber reconèixer la seva força còmica , popular i intel·ligent : Hanno rubato 01:00 tram ( Van robar un tramvia ) va marcar el debut de l'escriptor en 1954. Per seguir avançant en el mateix camí es va revelar essencial l'associació amb el mestre Monicelli . Amb el mestre mort fa tres anys , Vincenzoni escriure La gran guerra , commovedora , agra i mai retòrica omelodramàtica . Alberto Sordi i Vittorio Gassman van saber interpretar de forma immillorable dels personatges sortits de la imaginació de Vincenzoni .
El mateix toc de comicitat agredolça , lleugera sense ser frívola mai , d'aquell fi sarcasme que no busca refugi en riallades vulgars , sinó que administra amb intel·ligència sàtira , crítica i somriures , va ser el tret irresistible de Seduïda i abandonada (1964 ) i Senyores i senyors ( 1966 ) .
No obstant això , el salt a la fama internacional li va arribar , en aquells mateixos anys , amb La mort tenia un preu ( 1965 ) , de Leone , un script que Vincenzoni dir haver escrit en només nou dies . L' èxit va ser aclaparador , immediat i de seguida replicat amb El bo, el lleig i el dolent ( 1966 ) , una altra pel·lícula que va consagrar al firmamenthollywoodià a un jove actor amb la mirada dura com el gel -Clint Eastwood- i que va collir tant èxit que el director i el guionista es van folrar . La " trilogia dels dòlars " ( abans Leone havia filmat Per un grapat de dòlars, 1964 ) va ser tan cèlebre que els seus títols van entrar aviat en el llenguatge comú en els dos costats de l'Oceà .






2.2. Esplugues i l’ Spaghetti western

Nonomés de Almeria vivia el spaghetti western espanyol. A Catalunya també va tenir el seu petit plató , ubicat a la primera corona metropolitana , encara que gairebé no hagi quedat ni rastre d'ell. Ni en l'espai físic ni la memòria cultural col·lectiva. Pistolers d'Arizona , Crònica d'un atracament o Li deien calamitat són algunes de les pel·lícules de l' oest que es van rodar durant els anys 60...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Profesora
  • Profesor
  • Profesor
  • Profesora
  • Profesora
  • Profesor
  • Profesora
  • Profesor

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS