profesora

Páginas: 4 (897 palabras) Publicado: 13 de abril de 2013

Constantinoble




Constantinoble, actual nom Istanbul, va ser la capital de l'Imperi romà (330 - 395), l'Imperi romà d'Orient, o Imperi bizantí (395-1204 i 1261-1453), l'Imperi Llatí(1204-1261) i de l'Imperi Otomà (1453-1922). Estratègicament situada entre la Banya d'Or i el mar de Màrmara al punt on s'uneixen Europa i Àsia. Al llarg de tota l'edat mitjana Constantinoble va ser la majori més rica ciutat d'Europa coneguda com «la Reina de les Ciutats» . D'altra banda, va ser cridada la Cruïlla del Món, ja que era el nexe de comerç entre Àsia, Europa i Àfrica.
Depenent dels seusgovernants, ha rebut amb freqüència diferents noms al llarg del temps, entre els més comuns estan Bizanci, Stamboul o Nova Roma. Va ser renombrada oficialment com Istanbul el 1930 mitjançant la LleiTurca de Servei Postal, part de les reformes nacionals impulsades per Atatürk.

Mapa amb Constantinoble, la Propòntida (o Mar de Màrmara)
el Bòsfor i la Banya d'Or

Constantí el Gran, fundador de laciutat

L'any 324 Constantí I el Gran, l'emperador que refundaría la ciutat de Constantinoble, venç el coemperador romà Licinio, transformant-se en l'home més poderós de l'Imperi Romà. En aquestcontext va decidir convertir la ciutat de Bizanci a la capital de l'Imperi, començant els treballs per embellir, recrear i protegir la ciutat. Va utilitzar més de quaranta mil treballadors, la majoriaesclaus.




Després de sis anys de treballs, cap al 11 de maig de 330 van acabar. Constantino va inaugurar la ciutat mitjançant els ritus tradicionals, que van durar 40 dies. La ciutat llavorscomptava amb uns 30.000 habitants. Un segle més tard va aconseguir mig milió, sent la ciutat més gran del món, alguns autors, en determinats moments de la seva història, arriben a atribuir fins a unmilió.

Renombrada com Nea Roma Constantinopolis, va ser reconstruïda a semblança de Roma, amb catorze regions, fòrum, capitoli i senat, i el seu territori seria considerat sòl itàlic (lliure...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Profesora
  • Profesor
  • Profesor
  • Profesora
  • Profesora
  • Profesor
  • Profesora
  • Profesor

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS