projecte castor

Páginas: 4 (786 palabras) Publicado: 3 de febrero de 2014
L’ESTRUCTURALISME


INTRODUCCIÓ
L'estructuralisme és una escola teòrica de les ciències socials i humanes originada amb Ferdinand de Saussure. Considera l'objecte d'estudi com un sistema dividiten elements que es relacionen entre si. Per analitzar-lo científicament, cal doncs estudiar aquestes relacions i com afecten a la globalitat, que adquireix un significat més enllà de la suma de lesparts.
L'estructuralisme disposa a més d'un corrent important en art i arquitectura
L’estructuralisme estudia diferents branques :
1 L'estructuralisme en lingüística
2 L'estructuralisme enliteratura i pensament
3 L'estructuralisme en sociologia i antropologia
4 Pervivència de l'estructuralisme

L'ESTRUCTURALISME EN LINGÜÍSTICA
Saussure proposava l'estudi de l'estructura de la llengua enun moment donat, contrastant-lo amb la lingüística diacrònica, que s'encarregaria d'estudiar l'evolució de la llengua al llarg del temps.
Una de les aplicacions més reeixides de l'estructuralisme vaser a la fonologia. Així es va poder estudiar la distància objectiva entre els diversos fonemes en el global de les llengües.
Pel que fa a la morfosintaxi, l'estructuralisme introdueix la nocióde sintagma. Un sintagma estudia una paraula i les relacions gramaticals que estableix a la frase ("en horitzontal"), per veure com canvia el sentit si està en una posició o en una altra, si depèn d'algunaaltra paraula o no i si es veu afectada pels mots del voltant.

L'ESTRUCTURALISME EN LITERATURA I PENSAMENT
La literatura es torna interdisciplinària, ja que qualsevol estructura social es torna untext susceptible de ser llegit i interpretat pels estudiosos. Va tenir molt d'èxit en la narrativa, on analitzava els elements estructurals que formaven una història fent abstracció de les sevesconcrecions. També es crea el concepte d'intertextualitat, pel qual cada obra té elements dels textos anteriors, que formen part de l'estructura cultural, encara que l'autor no hagi llegit aquelles...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • castor
  • Los Castores
  • el castor
  • Castores
  • Castores
  • El castor
  • Los castores
  • Los Castores

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS