Proposta pedagògica de centre

Páginas: 5 (1249 palabras) Publicado: 19 de marzo de 2014
















Educació Infantil, 1er B
Didàctica de l’Educació Infantil




Índex
Pàgines
1. Introducció 3
2. PPC 3
2.1 Objectius de centre i justificació de l’adequació 3
2.2 Continguts de l’àrea 3
2.3 Principis metodològics 4
2.4 Guió Pla d’atenció a la diversitat 4
2.5 Guió Pla de coordinació amb les famílies 5
2.6Avaluació 5
3. Valoració de la tasca 6
4. Annexos 6
4.1 Procés d’adaptació d’un objectiu 6
4.1 Bibliografia 7

















1. Introducció
Realitzarem un treball a classe, d’una proposta pedagògica del centre. Es tracta d’una acció que promou una aplicació de la didàctica per al desenvolupament de certs coneixements.
Treballarem que unaproposta pedagògica ha de tenir en compte el marc en el qual es desenvoluparà i ha de partir d'un diagnòstic específic. Aquestes qüestions permeten justificar la proposta i posen les bases per al compliment dels objectius estipulats.
A partir del diagnòstic a realitzar, haurem d’elaborar una proposta esmentant quins són els nostres objectius, a través d’una investigació on es descriguin i expliquincerts problemes en la realitat per a la seva posterior solució. Es tractarà d’analitzar l’origen, el desenvolupament i la perspectiva de les dificultats dels nens, i quins temes es tractaran en el curs i quins seran els procediments pedagògics que aplicarem.
Els objectius d’aquesta proposta pedagògica del centre són:
- Els nens a través de la planificació, execució, avaluació i sistematitzacióadquiriran els coneixements desitjats per l’equip docent.
- Realitzant aquesta proposta pedagògica, establirem el que pretenem, i el seu objectiu i si es vol solucionar un problema la proposta ajudarà a solucionar-lo.

2. PPC
2.1 Objectius de centre i justificació de l’adequació
2.2 Continguts de l’àrea

2.3 Principis metodològics
Aprenentatge significatiu
El procés d’aprenentatge ésrealitza mitjançant el desenvolupament de les tasques i activitats que siguin les més útils per a ells i adoptant les necessàries per afavorir-lo. Han de ser capaços de connectar amb els seus interessos i les seves necessitats i amb la seva forma de veure el món. S’han de promoure activitats relacionades amb la seva realitat, ja que li proporcionaran de manera fàcil i natural la possibilitatd’aprendre de les seves pròpies vivències adquirides.
Perspectiva globalitzadora
S’han de tractar mitjançant activitats globalitzades que tinguin interès i significat per els infants. Es considera la metodologia més idònia per tractar els diferents continguts i experiències educatives. L’educador/a haurà de proposar seqüències d’aprenentatges de diferents àrees i continguts de diferents tipus a partirdels interessos dels nens. Com per exemple: centres d’interès, projectes de treball, etc..
El joc com a metodologia
Es basarà en les experiències, les activitats i el joc. L’activitat és la font principal d’aprenentatge i desenvolupament en la infància. El joc adquireix el paper clau perquè es considera com el llenguatge natural en aquestes edats. És imprescindible dotar de caràcter lúdicqualsevol activitat d’aprenentatge que es desenvolupi a l’aula ja que afavoreix i adquireix aspectes primordials per un aprenentatge adequat.
Aspectes afectius
Els mètodes de treball s’han d’aplicar en un ambient de afecte i confiança i és imprescindible la creació d’un ambient on l’infant se senti estimat i confiat. Entre l’educador i l’infant s’ha d’establir una relació que els transmeti confiançai seguretat necessària per al seu desenvolupament. La interacció entre els nens constitueix en un objectiu educatiu i en un recurs metodològic.

2.4 Guió Pla d’atenció a la diversitat
- Recursos materials a les aules ordinàries
Llista de materials adquirits per al tractament de la diversitat
Llista de materials adquirits per a treballar amb l’alumnat d’incorporació tardana
- Recursos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Organizacion pedagógica de los centros educativos
  • Análisis de las proyecciones pedagógicas en un centro comercial
  • Centro de recuperación pedagógica
  • PROPOSTA PROJECTE
  • Mejora en los espacios físicos, pedagógicos y psicosociales de un centro de atención “call center”
  • propostes de treball aigues encantades
  • Pedagoga
  • pedagogo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS