Pràcticum I Psicpedagogia

Páginas: 9 (2189 palabras) Publicado: 17 de abril de 2014

















































1. Títol de l’informe
INTERVENCIÓ PSICOPEDAGÒGICA PER AL DESENVOLUPAMENT ACADÈMIC I PERSONAL DE L’ALUMNAT AMBTDAH I DISLÈXIA
Es realitzaran sessions d’intervenció psicopedagògica setmanals amb dos alumnes que assisteixen al centre que estan diagnosticats de TDAH i DISLÈXIA. Per a dur a terme la intervenció es realitzarà un estudi del procés de diagnòstic, les proves estandaritzades (FIGURA DE REY, WISC-IV, D2, TEYL) i el treball d’intervenció realitzat prèviament amb aquests alumnes des dels seus inicisen el centre.
En finalitzar aquesta primera part, s’establiran, conjuntament amb la psicopedagoga i la psicòloga del centre, un Pla de Treball on s’especificaran els objectius a treballar amb cada alumne tant a curt com a llarg termini.
Un cop establerts els objectius a treballar, es realitzarà la creació de recursos i materials per a realitzar la intervenció durant les sessions que seguiranuna temporalització setmanal.
Paraules claus: TDAH, hiperactivitat, dèficit d’atenció, impulsivitat, subtipus impulsiu-hiperactiu, autonomia personal, desenvolupament emocional

2. Fonamentació teòrica de l’informe
El meu pla d’intervenció seguirà l’enfocament constructivista i sistèmic tenint en compte el tipus de relacions que s’estableixen entre les diferents professionals que intervenen enel seguiment dels alumnes i entenent que en aquest enfocament és l’alumne qui construeix, modifica, enriqueix i diversifica els seus esquemes de les activitats d’Ensenyament-Aprenentatge (EA). Parteixo de la visió que l’alumnat és un sistema obert que interactua amb un sistema extern, el seu medi ecològic: la família, l’entorn social,...que configuren el seu nínxol ecològic. Seguint a Vigotski ésen el nínxol ecològic on l’alumnat realitza els intercanvis socials i exerceix el seu rol social relacionant-se amb els microsistemes o sistemes primaris (Bronfenbrenner 1971). En el cas dels infants els dos contextos bàsics són la família i l’escola que són els que es tindran en compte en la intervenció.
El rol de psicopedagoga que assumiré serà el de donar les eines i recursos perquè aquestsalumnes puguin aprendre estratègies que els puguin beneficiar en els seus aprenentatges escolars, tenint en compte que la intervenció partirà del model col·laboratiu amb les altres professionals del centre dins d’un marc global.
En la tria d’un model d'orientació i intervenció psicopedagògica he analitzat les seves fortaleses i debilitats segons el tipus d’entorn, d’un centre privat, on hauré dedirigir la meva intervenció. El model que guiarà la meva intervenció serà el model constructivista però tenint en compte els altres models (clínic, humanístic i conductista) que poden complementar al model triat, es poden seleccionar i utilitzar algunes eines i recursos que plantegen i que poden donar respostes que els altres models no donen.
En últim lloc, centraré la intervenció en la zona dedesenvolupament pròxim (ZDP), seguint a Vigotski, en contrast amb les zones de desenvolupament real i de desenvolupament potencial de cada un dels alumnes.


3. Intervenció que es farà
La intervenció s’emmarca en una orientació i intervenció psicopedagògica per al desenvolupament acadèmic i personal. Anirà dirigida a dos alumnes que assisteixen al centre que estan diagnosticats de TDAH, i und’ells amb un perfil de dificultats en dislèxia. Assisteixen al centre setmanalment on desenvolupen un pla de treball específic que està acordat entre la psicopedagoga i la psicòloga del centre i la família de l’alumne. També es realitza un seguiment des de l’escola. En tots dos casos, caldrà realitzar sessions de coordinació amb ambdues professionals per marcar una objectius de treball que caldrà...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Practicum I
  • Apuntes Practicum I
  • Practicum I
  • Practicum i
  • Practicum I
  • Resumen guia didactica prácticum i educacion social
  • trabajo practicum I
  • PRACTICUM I EDUCACION SOCIAL

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS