psico

Páginas: 8 (1848 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2013
PART 1



1. A partir del coneixement que actualment disposeu sobre els factors i variables que intervenen en el funcionament de la memòria, així com de la interrelació d'aquesta amb altres processos psicològics, quines diferències es donarien entre hipotètics mètodes per crear i destruir records a voluntat i la manera en què realment es creen, modifiquen i desapareixen en la vida real?Argumenteu la vostra resposta.


Realment no hi ha gaires diferències, ja que nosaltres tenim i vivim moltes experiències que ens queden en records reals, imaginaris o matisats per nosaltres mateixos, la nostre ment s’encarrega d’arxivar les històries i les guardarà depenent de molts factors i un dels més importants serà el del subjecte. I després alhora de recordar-les se li podem haveroblidat alguns enllaços que els pot arribar a substituir per fantasies, i creure’s que son reals. I la història ja està canviada.
Per aquest motiu de vegades fem històries que hem escoltat nostres, fins el punt que nosaltres mateixos ens creiem que ens han passat de debò o coses que ens han explicat que fèiem de petits, que arribem a pensar que nosaltres les recordàvem per nosaltres mateixos.Podríem dir que si que hi ha molta diferència a l´hora de fer desaparèixer un record voluntàriament o involuntàriament, hi ha diferents tipus d´enfermetats que no podem fer res per evitar aquesta pèrdua de memòria, com l´alzheimer, amnèsia, que fan que la meva memòria es vegi afectada i no sigui capaç de treure la informació que està registrada o simplement un record mal arxivat que després no sóccapaç de trobar ja que en el moment de posar-ho en el lloc correcte hi va haver algun factor que es va interposar, i d’aquestes maneres l’oblidaria involuntàriament. També hi han estudis que demostren poder eliminar records selectius en rosegadors, que aquests s’implantarien a humans per tal d´esborrar traumes o records per abús de drogues.
Però en canvi voluntàriament, es pot fer conscientmenttractant d’oblidar o tapar un record que em provoca mal estar o angoixa, ja que necessito que surti o amagar-lo de la meva vida per seguir endavant.






2. La possibilitat d'esborrar situacions traumàtiques o solucionar problemes d'aprenentatge i de memòria, justifiquen l'aplicació d'aquesta experimentació en humans? Quines implicacions tindria en les memòries autobiogràfiques?


No lajustifica, molts dels records negatius que tenim ens agradaria esborrar-les de les nostres memòries, però realment seriem les mateixes persones? Considero que aquests records ens fan ser qui som i ens ajuden a prendre decisions en el nostre dia a dia i futur, i a millorar com a persones, si les eliminem no tindríem una base i seriem vulnerables a que ens tornés a passar aquell record que ens feiamal o que vam esborrar. Hem de ser conscients de que les coses del passat ens afecta i ens fa més forts en el futur, amb el que de vegades tenir-les present ens ajudarà a prendre decisions.

Per no nombrar el mal que podria fer a la societat el que poguessin manipular la memòria de les persones, hi haurien moltes persones interessades en fer-ho servir només per fer mal, tindria un efecte moltnegatiu si caigués en mans manipuladores. Tot i que de vegades hi ha maltractaments o casos que no hi aniria gens malament treure aquests records tant dolorosos a les víctimes, només per tal de seguir amb les seves vides, com la resta de les persones.


Les memòries autobiogràfiques podrien quedar amb un fals record per haver retocat o tapat aquell record que ens feia mal. O simplement, no tenirconstància del fet, ja que la meva memòria l´ha esborrat i quedaria un buit sense omplir.

Estudis demostren que els fets desagradables s´obliden amb més facilitat i que estan molt lligats a les nostres emocions, amb el que serà més fàcil que la nostra memòria elimini o oblidi aquests mals records, sense que hi puguem intervenir.















3. Sobre la base de les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Psico
  • psic.
  • Psico
  • Psico
  • psico
  • psic.
  • Psico
  • psico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS