Psicopedagogia Disseny I Desenvolupament Del Currículum

Páginas: 13 (3096 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2012
PAC 1: FONAMENTS DEL CURRÍCULUM
Consideracions prèvies al projecte.
Qualsevol programació i/o projecte d’aula, tindrà que ser conseqüent amb el pla general de centre i aquest haurà estat elaborat complint els cinc nivells.
Com aquest projecte no es refereix a un grup real concret, amb unes característiques especifiques, uns interessos preferents, unes relacions conegudes entre els componentsdel grup, etc. Partiré d’unes suposicions que serien aproximadament les que consideraria en el cas d’anar a un col·legi per primera vegada i del que no sabria dels nens més que el que m’hagués comunicat el darrer mestre/a i del que hagués observat després de mirar la documentació de l’alumnat.
Partiré també de que el currículum del centre té una concepció constructivista i que les mevesobservacions i possibles modificacions al projecte poden ser més nombroses del que serien en cas de conèixer el grup.
Agafaré un nivell de sisè de primària.
També el tema del projecte ha estat triat per mi, cosa que no ocorreria en cas de conèixer el grup.
La duració del projecte oscil·larà entre 6-8 setmanes. Crec que cal deixar la possibilitat d’allargar-lo o fer-lo més curt davant la realitat que esvagi observant, perquè si be és veritat el meu treball com a mestra és fer-lo força motivador, cal ser també realista i saber que de vegades tot funciona fantàsticament i altres, sense saber ben bé els motius, no ocorre així.
El moment per a treballar aquest projecte, seria al començar el tercer trimestre.
Considero que la programació del que cal fer com a mestra, no es treballa el suficient.Caldria que en tot projecte es tingués en compte al menys les principals accions que realitza la mestra. Per aquest projecte, en concret, com a mestra partiria d’un llibre anomenat “El gen egoista”, del que es contaria o es llegiria, aspectes interessants sobre els insectes, en concret abelles i formigues, aniria a la llibreria del poble per conèixer de primera mà, el que podrien trobar els meusalumnes. La mateixa acció realitzaria en la biblioteca del centre i de l’aula.
En un altre apartat explicaré més detingudament les meves activitats.
EL PROJECTE D’AULA AMB LA SEVA RELACIÓ AMB EL CURRÍCULUM.
El projecte d’aula correspon al tercer nivell de concreció, es a dir, allò que la mestra i els seus alumnes van a realitzar a classe.
D’aquesta manera la cultura seleccionada (1r nivell)després de transformar-se en experiència formativa escolar (2º nivell), passa a aplicar-se.
Aquest projecte, com es veurà més endavant, vol donar èmfasi a un valor «la cooperació ». Açò es correspondria amb el 5é nivell o transversal. Es desenvoluparà en el apartat corresponent.
Del 4t nivell (millora del treball, avaluació, reflexió, etc.) se’n parlarà en un apartat especial.
Donat que aquestprojecte és només un treball de duració mitjana 6-8 setmanes dins del que és tot el curs, no es podrà valorar allò que no es dona, sí es podran observar activitats que podríem ubicar en complementàries i, per tant, podríem incloure en el currículum informal. Com tota activitat humana, aquí exercida principalment per alumnes/mestra/algun pare/mare/iaio/iaia, deixarà una empremta.
El projecte té coma base una concepció constructivista i, per tant, té les característiques següents:
* La naturalesa social i la funció socialitzadora de l’educació escolar.
* L’educació escolar i els processos de socialització i de construcció de la identitat personal.
* Activitat constructiva, socialització i individuació.
Dels components del currículum tenim:
* Què ensenyar? En aquest projectehe triat els insectes amb organitzacions gregàries. Les intencions generals d’aquest projecte és conèixer més amplament un grup d’animals que tenen una estructura « social », per tal de tindre els coneixements suficients per a comparar-la de forma senzilla amb la societat humana i descobrir que la solidaritat té un valor moral, quan es realitza amb plena consciència del que es fa.
* Quan...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Disseny, Desenvolupament I Innovació Del Currículum
  • Disseny, desenvolupament i innovació del currículum Pac 3
  • Enginyeria De Disseny Industrial I Desenvolupament Del Producte
  • Disseny, desenvolupament i innovació del currículum prova d’avaluació continuada 2
  • Psicologia del Desenvolupament I
  • Pac3 desenvolupament i aprenentatge
  • Desenvolupament i Aprenentatge Pac1
  • Desenvolupament Cognitiu i Motriu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS