Disseny, desenvolupament i innovació del currículum Pac 3

Páginas: 10 (2414 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2013
PROPOSTA C
Elaborar una unitat didàctica tenint en compte tot el que s’ha treballat al
BLOC II i III de la Guia d’aprenentatge. En el cas de què tingueu la
oportunitat de portar-la a la pràctica podreu anar fent el procés
d’investigació-acció que proposen en Stenhouse i en Elliot i recollir les
vostres observacions i propostes de millora en la PAC.

El nivell formatiu general de lapoblació de l'institut XX és inferior al d’altres comunitats de referència i això, juntament amb l’analfabetisme és un dels problemes claus per entendre l’exclusió social a la que es veuen abocats ciutadans i ciutadanes.
Si ens centrem amb els / les adolescents i joves d’aquesta població podríem afirmar que el que els caracteritza en general són els següents trets: estigma del territori, “culturadel carrer”, nivell baix de formació i poca valoració del fet educatiu.
Per tot això, el municipi gaudeix de diverses iniciatives que tenen com a objectiu pal·liar la problemàtica d’una població en situació de risc d’exclusió social: Pla Educatiu d’Entorn, Pla de desenvolupament Comunitari...que es pot veure reflectit al PE del centre; Plans als quals s’ha adherit un claustre prou renovat iformat per un professorat amb moltes ganes de millorar la tasca educativa i els resultats acadèmics.
Per això compta amb un programa de diversificació curricular (aules obertes) per les matèries de català, castellà, matemàtiques i diferents tallers.

La programació de llengua catalana que presento està adreçada a nois i noies de 3r de l’aula oberta de l’Institut, la qual pretén ser un reforçd’aquesta matèria instrumental tan important en el bon desenvolupament de les altres.
Com es pot comprovar a l’annex1 en la graella de la programació dedico un apartat a la pràctica reflexiva, on seguint en Stenhouse (1998) no només s’avalua l’eficàcia tècnica (estratègies, metodologia, activitats i avaluacions) sinó també l’ avaluació docent.
En aquests cas, m’apassiona el diàleg que es genera ambels meus companys d’equip educatiu i en el compromís de posar en pràctica la investigació-acció del professorat a l’aula.
Per això és important la descripció i explicació dels fets de la situació. Des de fa pocs cursos utilitzo el portafoli docent i de l’alumne( annex 2) per tal d’esbrinar una mica més aquests aspectes que de vegades s’escapen sobre les hipòtesis del que sabran fer els alumnes,quines activitats resultaran més entendibles, com repercutirà l’avaluació, coavaluació, i fins i tot l’ heteroavaluació que faig servir a l’aula.

Faré un anàlisis de la programació en els aspectes demanats següents:


b) Considero que els objectius d’aprenentatge de la programació contribueixen a l’adquisició de les Competències Bàsiques (CCBB) i per tant afegeixo el símbol  per tal derelacionar-ho amb la competència bàsica que pretén desenvolupar. El que trobo potser que faltaria (per falta d’espai a la graella) seria redactar els resultats d’aprenentatge, amb cadascuna de les CCBB, que s’espera s’assoleixin amb l’objectiu d’aprenentatge determinat, cosa que sí tinc en compte en el primer punt del portafoli del professor.(veure annex2).

A causa del baix nivell de lacompetència lingüística i, per tal de millorar el rendiment acadèmic en un període de 4 cursos, es recull al PEC un programa d’ implementació de formació de CCBB en el centre. Es planteja un eix vertebrador d’objectius , continguts, criteris d’avaluació mínims en l’ensenyament de la llengua catalana.( A 3r de l’ ESO es treballarà l’argumentació).
També a causa del perfil (gran sentiment de desmotivació perles tasques acadèmiques) de l’alumnat de les aules obertes introdueixo activitats que plantegin bones preguntes,que puguin resultar més engrescadores com el treball per projectes (retolació de cartells de sortides i festes del centre), webquests i d’altres activitats on les tecnologies de la informació i comunicació (TIC) donen l’oportunitat d’un vessant més pràctic; així com el treball...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Disseny, Desenvolupament I Innovació Del Currículum
  • Psicopedagogia Disseny I Desenvolupament Del Currículum
  • Disseny, desenvolupament i innovació del currículum prova d’avaluació continuada 2
  • Pac 3 El DesEnvolupamEnt En l'Adolescència
  • Recerca, desenvolupament i innovacio tecnologica
  • Desenvolupament I Aprenentatge Durant L'Edat Escolar Pac 3
  • Enginyeria De Disseny Industrial I Desenvolupament Del Producte
  • PAC 3 Psicologia de l'educació i l'instrucció

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS