Disseny, desenvolupament i innovació del currículum prova d’avaluació continuada 2

Páginas: 8 (1850 palabras) Publicado: 9 de abril de 2011
Disseny, Desenvolupament i
Innovació del Currículum
Prova d’Avaluació Continuada 2

A) La primera fase de l’activitat és de fonamentació. Pots obtenir-la mitjançant la lectura del mòdul, d’altres manuals, dels cursos de formació als quals hagis assistit... a partir dels quals t’has de confegir el teu propi esquema d’anàlisi dels diversos aspectes, fases, processos... a considerar en relacióal PCC.
Proposta i justificació d’un esquema dels diversos aspectes a analitzar.

La necessitat dels Projectes Curriculars de Centre és del sistema educatiu, dels centres i dels professors. Pel que fa al sistema educatiu, aquest pretén l’autonomia dels centres i el seu objectiu és que els PCC siguin una resposta a la realitat del context on s’hi troben, adequats a les necessitats específiquesde cada centre. Pel que fa als centres perquè el PCC permet la concreció del Disseny Curricular Base i garanteix la continuitat educativa coherent en els diferents cursos, cicles i etapes, en correspondència amb el seu Projecte Curricular Educatiu. És la eina imprescindible per a exercir la seva autonomia. I per últim és necessari pel professorat perquè és el refrent per a poder elaborar les sevesprogramacions de forma coherent i inserides dins del context que els pertoca, els proporciona elements de reflexió sobre la seva pràctica docent i permet una actuació coordinada de tot l’equip de mestres que integra un centre.

Les condicions que permeten i justifiquen la realització dels PCC són diverses, en primer lloc s’ha de veure la tasca docent com un treball d’equip que implica lareflexió i la presa de decisions col·lectiva sobre els aspectes bàsics de l’ensenyament i a partir d’aquí s’extreu que per a elaborar el PCC seria convenient que es donessin condicions com disposar de temps en horari laboral per al treball en equip i una direcció pedagògica per a poder organitzar, sostenir i avaluar el procés.

És molt important la formació permanent de les persones implicades per apoder aconseguir un procés dinàmic i a la vegada un assessorament extern per tal de resoldre dubtes i aconseguir un alt grau d’eficàcia en l’elaboració del PCC. Un altre factor igual d’important seria el de poder treballar en un clima de confiança, la qual cosa ajudaria a una major col·laboració i motivació de totes les parts implicades.

En quant a l’assoliment d’autonomia institucional a partird’una alta dependència del sistema educatiu, crec que és possible ja que és necessari partir d’uns aprenentatges comuns per a tots els escolars, on s’asseguri l’adquisició dels que són considerats més importants, donant una educació de qualitat per a tothom. A partir d’aquí els centres tenen l’autonomia i l’obligació de realitzar la contextualització d’aquests aprenentatges partint de les necessitatsespecífiques del moment, elaborant una proposta d’educació coherent i continuada al llarg de l’escolarització dels alumnes.
També penso que l’àmbit on es pot aconseguir una major autonomia seria el pedagògic/curricular, ja que els centres han d’adaptar les propostes curriculars generals a les condicions i característiques de cada situació, han de fer la seva interpretació pràctica del currículumoficial i d’aquesta manera fan ús de la seva autonomia tant a nivell de pla com a nivell d’acció.

La forma d’elaborar i gestionar el PCC d’una forma veritablement participativa seria amb la col·laboració i participació de tots els estaments implicats, el treball en equip, la bona entesa i un alt grau de comunicació.
En aquest procés és molt important la figura de l’equip directiu, aquest hade crear les condicions organitzatives i de funcionament necessàries per a poder desenvolupar el PCC. Una d’aquestes funcions és fomentar el treball en equip, ha d’ajudar als docents a organitzar-se, ha d’afavorir la comunicació positiva entre aquests i fomentar la col·laboració de tot el grup.
També és important el cap d’estudis o el coordinador pedagògic, aquest és l’encarregat de procurar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Disseny, Desenvolupament I Innovació Del Currículum
  • Intervenció Psicopedagògica En Els Trastorns Del Desenvolupament Prova D’avaluació Continuada 2
  • Disseny, desenvolupament i innovació del currículum Pac 3
  • Psicopedagogia Disseny I Desenvolupament Del Currículum
  • Recerca, desenvolupament i innovacio tecnologica
  • Matemàtiques De Les Operacions Financeres I
  • Enginyeria De Disseny Industrial I Desenvolupament Del Producte
  • Psicologia del Desenvolupament I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS