psicopedagogia

Páginas: 18 (4365 palabras) Publicado: 13 de octubre de 2013
1-Per començar, cal fer una tipografia del grup que s'ha format en el debat
seguint el punt 1.4 del material del mòdul 1.
El grup que s’ha format en el debat és un grup de grans dimensions en el que s’ha format una dinàmica que jo recolzo amb la idea de Sherif amb el plantejament que aquest grup coneixia els marcs de referència en els que calia treballar i cadascú de nosaltres ja téincorporada aquesta dinàmica, fent que aquest fet determini les reaccions en les situacions posteriors. El grup de debat queda totalment influenciat per les normes establertes des dels principi.
El grup de debat té una característica molt concreta, a banda de la composició dels seus membres i és que el marc de discussió és virtual, tot i que aquest fet, també s’han donat els trets que Lewin anomena perdefinir el concepte de dinàmica de grups. Aquest grup d’aula es va construint amb l’interacció dels seus membres a través de l’aula virtual (si algú no hi participa la resta dels membres no en coneixem l’existència) ja que tot el grup té una fita comú: arribar a un consens en les aportacions sobre els punts febles i forts d’una escola, i també compartim normes comuns a l’hora de fer el debat.Penso que un punt a tenir en compte sobre el grup és la forta motivació que destaca Cattel i que ve a remolc del que defensa Mills: el contacte entre els seus membres és important per assolir-ne els objectius.
La composició del grup penso que és força homogènia pel què fa al sexe, la professió i el nivell cultural però discrepem en edat i fonts d’estudi, cosa que sovint ens ha portat a llargs debatsi discussions sobre algun punt en concret, ja que el bagatge personal pesava molt.
Sabem que qualsevol característica en pot ser la tipologia del grup i en el nostre cas ens pot unir el sòl fet de ser estudiants de la UOC.
Dins de les diferents tipologies Cooley va definir els Grups Primaris, on es donen relacions personals, directes i intimes i els Grups Secundaris on les relacions que esdonen són de caire més impersonal, indirecta i més formals. Crec que el nostre grup de debat pot entrar dins del grup secundari ja que el tipus de relació és completament formal.
Un altre autor, Hyman va diferenciar també entre els Grups de Referència (on Sherif parla sobre l’identificació de l’individu amb el grup i Merton i Kitt parlen de mantenir l’acceptació per part del grup) i del Grup dePertinença.
D’aquesta segona tipologia, Grup de Pertinença, penso que n’ha format part el nostre grup de debat ja que ens hem trobat formant part d’un grup degut a les accions que ens tocava realitzar, no hem format part del grup per motius ideològics; tot i que segurament en algun moment el grup ha empès a alguns dels seus membres a canviar les seves idees, tot i no estar-hi d’acord, per seguirsentint-se que forma part del grup.
En aquest últim cas, si això ha succeït, com deia Gukenbiehl el què ha determinat l’acció de la persona ha estat el Grup de Referència, ja que s’ha implicat l’identificació comentada anteriorment per Sherif.




2- Has identificat algun tipus d'estructura grupal? (punt 2.1 del material).
Quina?. Descriu i explica quins tipus d’estructura han aparegut i quinadinàmica han
seguit. Podeu incorporar algun tipus de gràfica o diagrama de flux amb fletxes relacionals, comunicatives, etc.
Com a estructura grupal també el nostre grup de debat ha ant evolucionant, com tots els grups, ja que cadascú ha mostrat les seves particularitats, que eren diferents a les de la resta. Penso que aquest grup ha tingut un factor clau en l’origen de la seva estructuragrupal, dels ¡ tres fenòmens que anomenen Cartwright i Zander, el més significatiu és el de les exigències per a una eficient execució del grup, és a dir, que l’èxit del grup és l’èxit de la fita assolida, si al final aconseguim l’objectiu marcat, posar-nos d’acord en cinc punts forts i cinc de febles sobre una escola, el grup ha esta un èxit ja que ha complert el seu objectiu. Tot i que les diferents...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Psicopedagogia
  • Psicopedagogia
  • psicopedagogia
  • Psicopedagogia
  • psicopedagogia
  • psicopedagogia
  • Psicopedagogia
  • Psicopedagogia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS