psicosi

Páginas: 5 (1031 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2013
Treball de la pel·lícula Psicosi

ACTIVITATS DE TREBALL:


1. Cerca i escriu l’any d’estrena de la pel·lícula Psicosi d’Alfred Hichtcock.

- La pel·lícula psicosis es va estrenar l’Any 1960

2. Cerca l’any i el lloc de naixement i de mort del director de cinema Alfred Hichtcock.

- El director Alfred Hichtcock va néixer en Londres el 13 d’agost de 1899 i va morir en Los Ángeles el 29d’abril de 1980.

3. Busca el nom real dels dos actor protagonistes de la pel·lícula: Marion i Norman Bates. Encara viuen? Busca i escriu el títol en català d’altres pel·lícules protagonitzades per aquests dos actors.

Norman Bates - Anthony Perkins: No hi es viu, va néixer el 4 d’abril de 1932 i va morir el 12 de Setembre de 1992.
Altres pel·lícules: Els crims passionals (1984), En primerlloc, vostè plora (1978), caoba (1978).


Marion Crane – Janet Leigh : No hi es viva, va néixer el 6 de juliol de 1927 i va morir el 3 d’octubre de 2004.

  Altres pel·lícules: El romanç de Rosy Ridge (1947, el seu debut cinematogràfic), Pepe(1960), El missatger de la por (1962)

4. Per què la pel·lícula va ser filmada en blanc i negre?

- Sempre es va creure que Alfred Hitchcock haviarodat la pel·lícula en blanc i negre perquè a color hauria estat massa sagnant, però la raó principal és que el director volia fer la pel·lícula tan barata com li fos possible (menys d'1 milió de dòlars).

5. La pel·lícula psicosi està basada en una novel·la real. Busca i escriu el títol d’aquesta novel·la i el nom sencer del seu autor.

- Està basada en la novel·la de Robert Bloch, que a lamateixa vegada va ser inspirada per els crims de Ed. Gein.

6. Una de les filles d’Alfred Hichtcock també actua dins de la pel·lícula. Qui representa i què fa? Quin és el nom real d’aquesta fill d’Alfred Hichtcock? Busca i tradueix al català el títol d’altres pel·lícules on Alfred Hichtcock tingui un paper com a actor figurant.

- Patricia Hichtcock representa l’altre secretaria, la quetreballa amb Marion. La trama (1976), l’Home que sabia massa (1956), Amb la mort en els talons.
7. Per què psicosi? Inventa un títol diferent per a la pel·lícula i justifica-ho.

- Psicosi, perquè Alfred li agradava fer les pel·lícules psicològiques on algun actor tingues problemes psicològics... El crit de Marion. Perquè en l’escena on Marion surt en la dutxa, quan la van a matar Alfred Hichtockno volia ficar so en aquella escena fins que un dels seus treballadors va ficar-hi el so en aquell famós crit, va provocar angúnia i va tenir molt de èxit aquella escena.

8. Elabora una descripció física del director de cinema Alfred Hichtcock ( manera de vestir, aspecte físic ) Mínim 10 línies.

- Físicament se li veu un home molt seriós, antipàtic, reservat, misteriós... La seva cara no esgens emotiva que diguem. Té la cara grossa, poc cabell en el cap i blanquet de pell. De cos es bastant gran i d’edat se li veu que en les fotos no es molt bell tampoc. Sempre surt en les fotos amb vestits negres de la qual se li beu un home més seriós. No se li veu molt gran tampoc per no tenir moltes arrugues en la cara encara que els pels blancs si que els té. Sempre vesteix ben arreglat, ambsabates i un smoking o vestit ben elegant amb corbata, camisa i americana. Es veu que es cuida físicament per que aparenta en les fotos menys anys dels que en té i que es un home formal sempre vestint de color foscos.

9. A partir del seu físic, com penses que era i per què treballava així?

Per lo que e llegit d’ell se li veu un home que li agrada la psicològia i que juga amb elles creantnoves històries. Se li veu seriós, reservat, solitari... però pot ser en la vida real es tot lo contrari. Li agrada molt fer pel·lícules psicològiques i les fa bastant bones. Suposo que li agradava rodar en les seves pròpies pel·lícules perquè ell mateix li agradava el seu guió i ser ell part de la seva gran obra igual que la seva filla.

10. Amb molta imaginació i enginy dissenya una portada...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Psicosi
  • Monografia para el estudio metodologico de la psicosi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS