Psigologia esteriotips de la publicitat

Páginas: 7 (1506 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2014


Una aplicació dels conceptes XXX al camp de la publicitat i relacions publiques




Treball desenvolupat a partir d’una recerca en les bases de dades Psycnfo i Sociofile




























PsycINFO


Breu explicació de la recerca en el tesaurus del “PsycINFO”

Després d’haver decidit, en grup, que el tema més interessant, i per tant, el queseria el tema d’estudi del nostre treball, era el d’esteriotips de gènere i la publicitat, vàrem començar la recerca bibliogràfica a partir de PsicINFO. Vam iniciar la cerca a partir d’una sèrie de tesaurus, amb els quals ens va sortir un únic article, que per poder accedir al seu contingut, que havíem de pagar. Per tant, vam canviar les paraules clau i, finalment, ens van sortir 4 articles d’entreels anys 2005 al 2014.



Captura de pantalla dels termes de la recerca en el “PsycINFO”






Captura de pantalla dels resultats de la recerca




Captura de pantalla del títol, autors, any i resum del document seleccionat



Justificació del text seleccionat.
 
El text que hem seleccionat tracta la forma en com els estereotips masculins i femenins es veuen reflectits a lapublicitat.
En aquest cas, diu, primerament, que el gènere masculí és menys propens a sentir-se afectat per la publicitat. Això pot ser degut a que, normalment, els homes no pateixen tant en la seva imatge personal o la seva forma física, de manera que els diferents anuncis dedicats a homes no utilitzen un estereotip predeterminat, ja que la seva repercussió serà diferent en cada personaindependenment del tipus d’anunci, dependrà del producte. Tot i que per una altra banda els anuncis de vehicles sí que hi podem trobar certs estereotips depenent del seus tipus i la seva gama, per exemple vehicles esportius seràn anunciats mitjançant una persona jove i triomfadora, o un d’alta gama per una persona d’edat mitja amb un cert nivell adquisitiu o persona de les altes esferes.
Per altra banda,les dones són més susceptibles a l’afectació dels anuncis en la seva forma de consum. Tanmateix, els anuncis segueixen uns patrons i estereotips que afavoreixen aquest consum, i per això segueixen utilitzant aquests models, que psicològicament van creant un imatge que creuen que és la ideal. El prestar atenció a aquests estereotips i  la facilitat per accedir a la mentalitat de la dona, que semprevol tenir el físic ideal i anar a la última moda, produeix que hi hagi més estereotips femenins que no de masculins, i que aquests assoleixin una gran repercussió que es reflectirà en les vendes del producte anunciat.


Aplicacions del concepte


Aplicacions
1
Una empresa de perfums vol anunciar una fragància dirigida a un públic d’entre 16 i 18 anys, per tant escollirà una noia jove ambun físic definit i una notable bellesa. Possiblement amb una indumentària que destaqui i que actuï amb una certa simpatía i al mateix temps que vulgui sortir del comportament correcte, és a dir, rebel.
2
Una empresa de vehicles vol fer un anunci d’un cotxe esportiu. En aquest apareix un home jove d’entre 25 a 35 anys, elegant, amb un bon físic i amb un cert nivell adquisitiu. En sortir del cotxese li apropa un grup de noies amb un gran atractiu i, d’entre elles, escull a la més guapa i la puja al cotxe.
3
Un gimnàs vol oferir unes classes d’spinning per a majors de 40 anys. Per fer-ho, decideix grabar una campanya on una dona que ha sigut mare de bessons explica la seva experiència en el món del fitnes. D’aquesta s’observa que físicament està molt entrenada i que té un físic envejableper dones o noies més joves que ella. Vol donar la imatge de que anant allà el podràn tenir.


Sociological Abstracts (Sociofile)

Breu explicació de la recerca en el tesaurus del “Sociological Abstracts”

Basant-nos en el tema dels estereotips de gènere i la publicitat, a partir de Sociological Abstracts,  hem buscat un article. Per portar a terme la recerca, hem provat a trobar un que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Què es la publicitat?
  • Els esteriotips
  • La ètica en la publicitat
  • la publicitat ceci
  • Horaris Publicitat
  • la publicitat a l'empresa
  • Historia de la Publicitat
  • psigologia y tu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS