Publicitat A Espanya

Páginas: 10 (2436 palabras) Publicado: 30 de abril de 2012
INTRODUCCIÓ A LA PUBLICITAT
PAC 3

1.
- El primer cartell de Freixenet, va ser un encarrec de Pere Ferrer Bosch, fundador de la marca de cava, a un artista alemà l'any 1929 per a la gran Exposició Universal de Barcelona. La primera imatge publicitària de la marca era una ballarina “descocada” i sensual sobre una ampolla de cava, aquesta imatge disgustava a la dona de Ferrer, i també varelacionar la marca amb un estil de vida més atrevit, provocatiu i mal vist. Així doncs, es va encarregar un cartell a l'artista més romantic, a l'estil de Nestlé, que canviés per complet la imatge de la marca. L'artista alemany es va inspirar en un nen de 8 anys amb una gorra vermella de Sant Sadurní d'anoia, que va fer de model una sola hora en tota la seva vida, Joan Sendra, habitant del poble quesempre ha quedat en anonimat. L'expressió franca i innocent del simpàtic nen expliquen l'èxit encara vigent del cartell, que renova la confiança del públic com a producte familiar i de casa, sense cap maldat.

Als inicis del segle XX, quan l'estil artístic dominant era l'art decó, cartellistes com Leonetto Cappiello va crear personatges que van esdevenir la identificació d'una marca o producte,com va passar també amb el nen de vermell del cartell de Freixenet, que es va convertir en l'imatge de la marca, paper que més tard a la televisió ocuparien les “bombolles Freixenet”. Al principi del segle XX el cartell mostrava un estil hedonista, on l'eficàcia es basava en l'aptitud per allò espectacular, l'encant de les imatges i el talent de l'artista.
L'arribada del segle XX representa unasotregada per al cartellisme més tradicional de l'època anterior, però abans de la segona guerra mundial encara conviuen dos estils diferenciats, el nou corrent art decó, i el propi del segle XIX, representat per Toulouse-Lautrec: el modernisme, que es pot considerar el neobarroquisme, de línies rotundes, colors alegres (com el blau del fons i el contrast amb el vestuari vermell del nen) itipografies modernistes, amb imatges encara més aviat romàntiques acompanyades del nom de la marca amb lletres grans i clares.

El context històric del cartell o affiche, és d'entreguerres, coincidint amb el crac del 29 a Estats Units, que va portar una època de depressió econòmica i social que finalitza amb la segona guerra mundial a Estats Units, però continua durant aquesta guerra a Espanya. Era unamala època per la publicitat i a EU, tot i això a Catalunya es manifesta una intensa vida professional publicitària, i aquell mateix any es va celebar el Congreso Nacional de Publiciadad. A finals del segle XIX, els concursos van ajudar a la implantació dels cartells a la terra catalana i el modernisme seguia molt present, ja que Catalunya i els seus artistes tenien moltes influències franceses.- L'espot de Nadal de l'any 2010 de Freixenet el protagonitza la cantant Shakira. A partir de les dècades dels quaranta, l'ús de les estrelles més famoses del moment com a poder persuasiu va ser un poderós argument de venda. L'estratègia del famós és un dels camins creatius més emprats en publicitat i a principi de segle XIX ja s'utilitzava, amb els testimonis de gent reconeguda. Els darrersanys del segle XXI han vist com aquesta tendència s'incrementava utilitzant actors, esportistes o cantants com a icones o imatges de marca. Shakira és una estrella internacional relacionada amb una vida activa i professió molt atractiva, tot i així s'ha mantingut lluny d'escàndols i és una estrella reconeguda per la seva actitud propera i autèntica. Ella és un reclam que la marca ha utilitzat com aestratègia d'associació, relacionant el cava Freixenet amb l'èxit de la cantant i amb la cançó “sale el sol”, que comunica un missatge d'esperança, típic de l'època de Nadal. Així associa la sortida del sol amb Freixenet i per tant la marca amb l'esèrança, l'alegria i l'esplendor, com sempre amb escenaris de color or i vestits que recorden les bombolles que no han aparegut en aquesta peça,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Què es la publicitat?
  • Espany
  • La ètica en la publicitat
  • la publicitat ceci
  • Horaris Publicitat
  • la publicitat a l'empresa
  • Historia de la Publicitat
  • Espanya dual

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS