Pulmones

Páginas: 5 (1074 palabras) Publicado: 1 de febrero de 2013
Diap 1)Anem a parlar-vos de dues enfermetats del sistema respiratori que son el cancer de pulmó i l'embolia pulmonar.

Diap2)En primer lloc anem a parlar del caner de pulmó. En aquesta foto es poden vore els efectes del cancer als pulmons.

Diap 3)Anem a explicar el funcionament del cancer de pulmo, pero primer expliquem el funcionament del pulmó:
Elspulmons humans són estructuresanatomoclíniques/d'origen embrionarimesodèrmic, pertanyents al sistema respiratori, se situen en la caixa toràcica,delimitant a banda i banda el mediastí, les seves dimensions varien, el pulmó dret és més gran que el seu homòleg esquerre (a causa l'espai ocupat pel cor), posseeixen tres cares; mediastínica, costal i diafragmàtica, l'irriguen les artèries bronquials, i lesartèries pulmonars el porten sangper a la seva oxigenació.Els pulmons són els òrgans en els quals la sang rep oxigen des de l'aire i al seu torn lasang es desprèn de diòxid de carboni que passa a l'aire. Aquest intercanvi, esprodueix mitjançant la difusió de l'oxigen i el diòxid de carboni entre la sang i els alvèols que formen els pulmons.
Aquesta es la explicació del cancer de pulmó: El càncer de pulmó és un conjunt demalalties resultants del creixement anormal de cèl lules del tracte respiratori, en particular del teixit pulmonar, i un dels tipus de càncersmés freqüents a nivell mundial.El càncer de pulmó sol originar a partir de cèl.lulesepitelials, i pot derivar en metàstasi i infiltració a altres teixits del cos. S'exclou del càncer de pulmó aquelles neoplàsia que fan metàstasis al pulmó provinents detumorsd'altres parts del cos.

Diap 4)Les principals causes del cancer de pulmó son:
-Tabac: es la principal causa. De la aparición Del cancer de pulmó ja que elFum del tabac té una elevada concentració de carcinógens , i i aquest es inhalat per els fumadors i no fumadors pero tenen moltes mes posibilitats de agafar cancer de pulmó el fumadors que els no fumadors.

-Predsiposició genetica: Se sapque el cancer pot estar produit per mutacions del adn.

-Contaminació de l'aire:la contaminació de l'aire aue inhalem pot augmentar les posibilitats de produir el cancer de pulmó.

Diap 5)La cura del cancer de pulmó pot variar segons la fase:
Si genera cèl.lules petites es cura combinant la quimioteràpia i la radioteràpia.Els que no són del grup de cèl petites pot curar-se amb cirurgia si esdetecta a tempsel Tipus de Cura depèn de: l'estat pacient, el tractament previ, malalties i l'extensiomalaltia.
Diap6)En aquesta diapositiva s explica la quimioterapia que es una tecnica quirurgica per combatre el cancer i a la foto es veuen els seus efectes:
El terme quimioteràpia sol reservar als fàrmacs emprats en el tractament de lesmalalties neoplàsiques que tenen com a funció l'impedir lareproducció de les cèl lulescanceroses. Aquests fàrmacs es denominen medicament citotástico, citostàtics ocitotòxics. La teràpia antineoplàstica té una gran limitació, que és la seva escassa/especificitat. El mecanisme d'acció és provocar una alteració cel lular ja sigui en lasíntesi d'àcids nucleics, divisió cel lular o síntesi de proteïnes. L'acció dels diferentscitostàtics varia segons la dosia la qual s'administri. Causa de la seva inespecificitatafecta altres cèl lules i teixits normals de l'organisme, sobretot si es troben en divisióactiva. Per tant, la quimioteràpia és la utilització de diversos fàrmacs que té la propietatd'interferir amb el cicle cel.lular, ocasionant la destrucció de cèl.lules.

Diap 7)Ara vos anem a contar algunes anecdotes sobre el cancer de pulmó:
Diap 8)aquestes son algunes dades sobre el cancer de pulmó:
.Dels nous cancers que surgixen el de pulmó es el 13,4% de les vegades el cancer produit., també es el de major mortalitat
-Cada any es diagnostiquen 19000 nous cancers de pulmó
-El 90% de les persones que ho pateixen son fumadors actius i l'altre 10% son fumadors pasius
-La tasa de supervivencia al any de produir el cancer de pulmó es del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Los Pulmones
  • Los Pulmones
  • Pulmon
  • pulmones
  • Pulmones
  • el pulmon
  • Pulmones
  • Pulmones

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS