que es la filosofia relacionat amb la pelicula d'agora

Páginas: 2 (389 palabras) Publicado: 31 de enero de 2014
LA FILOSOFIA

Abans d’intentar de definir el concepte una de les coses mes importants seria analitzar la seva etimologia. La part de “filo” significa amor, mentre que “sofia” significa sever. Es adir la filosofia es l’amor per el sever.
El que busca la filosofia es obtenir una resposta a les nostres preguntes, pretén trobar aquesta resposta mitjançant la raó. En l’antiguitat per respondre ales preguntes i obtenir les veritats es feia ús del que anomenem explicacions mítiques. Aquestes explicacions mítiques es basen en éssers sobre naturals i imaginaris. Mentre que el pensamentracional, es a dir que parteix de la raó, es basa en els fets que podem observar.
Com ja hem dit abans la filosofia pretén obtenir la veritat absoluta i aconseguir-la mitjançant el raonament. Per aquestmotiu hi ha el que anomenem actitud filosòfica, que parteix de la idea de dubtar i criticar-ho tot per obtenir aquesta veritat. La filosofia rebutja els dogmatismes, ja que aquests creuen que hi ha unaveritat única eterna incriticable i immutable. Anomenem dogmes a la religió ja que atribueixen totes les respostes a un sol ésser.
Al llarg de l’historia antiga hi ha agut un nombre importat defilòsofs com Tales de Milet o Sòcrates però en aquesta època no hi ha agut ni una sola noia filòsofa a part de Hipatia. Ella és la protagonista de la pel•lícula Àgora. En aquesta vam poder observar laseva història. En la pel•lícula hi ha el que podríem definir com una lluita entre els dogmatismes, es a dir la religió i la raó. Està ambientada en una època en que la religió cristiana estava en pleapogeu i els ciutadans estan disposts a imposar les seves creences i formes de veure la realitat a qualsevol preu.
En resum podríem dir que la filosofia és el que podríem anomena com un camí cap a laveritat absoluta però que dona lloc a la critica i a la reflexió.
Per aquest motiu penso que és importat com assignatura a l’encenement no obligatori ja que en aquesta assignatura es pretén...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el tabaquisme relacionat amb l'esport
  • Peliculas filosofia
  • Pelicula "Lo Imposible" y divisiones de la Filosofia
  • Filosofia: análisis de la pelicula
  • Relacion de la pelicula instinto con la Filosofia
  • Filosofia pelicula la ola
  • Pelicula matrix y filosofia
  • Filosofia pelicula Agora

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS