el tabaquisme relacionat amb l'esport

Páginas: 15 (3733 palabras) Publicado: 15 de febrero de 2015

1.INTRODUCCIÓ
L’objectiu d’aquest treball de recerca consisteix en poder observar els efectes dels cigarrets (tabac) en el nostre cos, i alhora poder comparar-ho amb els efectes que té amb la gent que hi practica esport com la gent que no realitza activitats físiques.
M’ha motivat triar aquest treball perquè en el meu equip de futbol sala hi ha uns quants que fumen i desprès en el partit esnota que les seves facultats com a jugador baixen en alguns aspectes. A part, el meu pare fuma i el meu avi fumava, i a causa d’això van operar el meu avi i volia saber més d’aquest tema per poder ajudar al meu pare a conscienciar-lo.
En aquest treball vull demostrar els efectes dels cigarrets a la gent que hi fuma i a més practiquen esport, en aquest cas el futbol sala i per tant té menyscapacitats esportives que un que no hi fuma.
Exactament vull comprovar les causes dels cigarrets en el nostre organisme i a més com afecta a un cos esportivament parlant.
El pla de treball que vaig seguir va ser primer de tot dividir el treball en una part teòrica i una altre pràctica. Vaig començar per la part teòrica, que és on vaig emprar més temps en el treball, ja que és la part més redactadadel treball.

A la part teòrica es parla de:
Efectes immediats del tabaquisme
Components de cada cigarret
Què fa el tabac?
Què en sabem del tabac?
Trastorns i malalties relacionades amb fumadors actius, passius i els nens.

Per l’altre banda vaig començar per la part pràctica .On vaig fer:
Les enquestes del treball
Les seves gràfiques respectives
Aplicació del treball amb el“Cardiograph”
Tensió arterial

Per finalitzar vaig treure les conclusions de perquè es dolent el tabac i quines són les causes més importants del tabaquisme relacionat amb l’esport.
El treball consta bàsicament de 5 apartats o temes:
La part introductòria
La part teòrica
La part pràctica ( Enquestes, cardiograph i tensió arterial)
Les conclusions




















2.QUÈSABEM DEL TABAC?

El tabaquisme és un síndrome lentament progressiu , multi sistemàtic i està relacionat bàsicament a la Nicotina.
Aquest síndrome és multi sistemàtic perquè afecta a quasi tots els òrgans i sistemes del nostre cos. Per a que una persona tingui aquest síndrome ha de ser addicte a la Nicotina que contenen els cigarrets.
El tabac conté més de 5.000 substàncies tòxiques , unad’aquestes és la Nicotina, que el que fa bàsicament es atraure als fumadors per a que no deixin de fumar mai.
La Nicotina el que fa bàsicament en el nostre organisme és alliberar neurotransmissors , com també el que fa és alliberar substàncies noradrenèrgiques , una de les més conegudes, la adrenalina. El resultat de les dues alliberacions del nostre organisme dona com a resultat un estat de plaer.Igualment això no vol dir que a tothom li provoqui aquest estat de plaer, depèn de cada individu.
Cada cigarret que es fumi conté entre 3 i 11 mg de nicotina, però només de cada cigarret que fumen ens empassem 1mg i en el cas dels cigarrets light 0,6 mg. La droga arriba al cervell entre 7 i 19 segons després de haver fumat. La mitjana de temps que està la nicotina en el nostre cos és d’unes dueshores, que són eliminades sempre per el nostre ronyó.
El tabac una de les coses que provoca és la destrucció del teixit pulmonar. Per aquest motiu , mentre menys teixit pulmonar hi ha , les oportunitats de l’aprofitament de l’oxigen disminueix perquè cada cop existeix menys terreny per l’ intercanvi de gasos.
La gent que hi fuma tabac arriba a un punt que la major part deixen de fer exercici,com també augmenta el consum de tabac en el seu cos.
Els afectes del fumar es presenten passats uns 20 o 40 anys, això explica el perquè molts del joves d’avui en dia practiquen esport diàriament, però a la vegada són fumadors.
A continuació podem observar els components principals que presenten els cigarrets i dins d’aquests, quins d’ells ( indicats amb la lletra C) són els cancerígens....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • que es la filosofia relacionat amb la pelicula d'agora
  • AMB
  • Ensayo tabaquism
  • resumen relacionate
  • Efectos del tabaquism
  • Psicologia De L'Esport
  • FINAL AMB
  • Inf amb

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS