que es un mach

Páginas: 2 (345 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2013
Què és un Mach?

Mach és el terme col·loquial amb el qual es coneix a la magnitud física Nombre Mach (M). Una mesura de velocitat relativa, definida com el quocient entre la velocitat d'unobjecte i la velocitat del so en el medi en què es mou l'objecte.




Pertanyent al camp de la Mecànica de fluids, aquest nombre és molt utilitzat en Aeronàutica per comparar el comportament del'atmosfera al voltant d'una aeronau, en diferents condicions. Encara que també s'empra en l'estudi de fluids dins de toveres, difusors o túnels de vent. I per mesurar, en determinadescircumstàncies, la velocitat d'un avió.

Nombre Mach i velocitat del so

Com per definició és adimensional, quan diem que la velocitat d'un avió és Mach 1, o Mach 1,7 el que estem expressant és que laseua velocitat és una vegada o una coma set vegades la velocitat que té el so en aquestes condicions atmosfèriques. De manera que aquest Nombre Mach és independent del sistema d'unitats que s'empre,ja que està referit a la velocitat del so en aquest mitjà i condicions.


Com es va descobrir la radiació invisible ( radiació infraroja)?

L’astrònom William Herschel, qui va descobrirtambé el primer planeta des de l'Edat Antiga (Urà) i va estudiar les taques solars, va ser el primer a descobrir una forma de llum diferent de la llum visible (o òptica). En un experiment realitzat en1800, Herschel va utilitzar un prisma de vidre per dispersar la llum del Sol en un arc de Sant Martí. A continuació va mesurar la temperatura de cada color de la llum visible i va anotar lesdiferències. Quan col·locava el termòmetre més enllà del roig, en una regió on aparentment no hi havia llum, el termòmetre indicava una temperatura alta, com si hagués radiació incidint en aquesta zona,el que a simple vista no era possible detectar. Així va ser com es va descobrir la radiació tèrmica, que ara es coneix com a radiació infraroja, on el prefix "infra" significa "per sota."...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • macho
  • Mach
  • Machado
  • Macho
  • Tu macho
  • machen
  • macha
  • Muy machos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS