Questionario primera i segunda guerra mundial

Páginas: 8 (1965 palabras) Publicado: 8 de enero de 2015
INSTITUT SABADELL
CIÈNCIES SOCIALS. 4t. ESO
TREBALL


LA PRIMERA I LA SEGONA REVOLUCIÓ INDUSTRIAL


La Primera Revolució Industrial.

1. Definició del concepte. ¿Què entenem com a Revolució Industrial?
Entenem com a Revolució Industrial al resultat d’un conjunt de canvis econòmics i tecnològics que van originar una transformació profunda de l’economia i de la societat. És consideracom el major canvi socioeconòmic i cultural de la historia.

2. ¿En quin període i en quin país es va iniciar?
Es va iniciar entre els finals del segle XVIII i els principis del segle XIX i va començar a la Gran Bretanya.
3. La revolució demogràfica. Què vol dir aquest concepte?
Gràcies al progrés i avenç de la higiene i la medicina (en grau menor) és va poder donar a terme la revoluciódemogràfica. La medicina va millorar per el retrocés de les malalties epidèmiques gracies a la generació de vacunes i antídots contra la verola, el tifus, el còlera, la ràbia, la peste bubònica... Això va fer que l’índex de mortalitat baixes, conseqüència que va fer que hagués un petit augment demogràfic.
Això va provocar un progrés econòmic que consistia en la demanda de més aliments pel augment de lapoblació anteriorment esmentada. Això va provocar un augment de producció d’aliments tant per quantitat com per variació, cosa que va ocasionar que la població existent fos més resistent a malalties amb ajuda dels progressos de medicina. En cadena a tot això va contribuir una disminució de la mortalitat (dels 38 fins al 50 anys) i un augment considerable de la natalitat cosa que també va ajudarmolt en l’augment demogràfic.

4. Les transformacions a l’agricultura. La revolució agrícola.
¿En què va consistir?
Gràcies a l’augment demogràfic anteriorment anomenat va créixer la demanda d’aliments perquè havia molta més població, i com que aleshores i havia escassetat van pujar els preus cosa que va estimular els propietaris de la terra a augmentar la producció.
Per poder augmentar laproducció es va dur a terme mitjançant dos canvis que posteriorment comentaré.
¿Quins dos canvis la van afavorir? Descriu-los.
Van afavorir la revolució agrícola la introducció de canvis en l’estructura i la propietat de la terra i l’aplicació de nous mètodes i tècniques de conreu.
La Revolució Industrial va posar fi a la propietat senyorial per convertir-les en propietats privades mitjançant laLlei d’Encarcelaments (enclosure Act) on primer es va aprovar en Gran Bretanya i després al continent europeu. Aquesta individualització de la propietat va fer que les grans unitats de conreu fossin més fàcils d’explotar, que poguessin tancar les seves propietats, que poguessin expulsar els pagesos, que els propietaris de les terres tinguessin que invertir i introduir millores tècniques per tal deaugmentar la producció i així obtenir més beneficis.
Els nous mètodes i millors tècniques de conreu va ser per l’ús d’adobs orgànics, la mecanització progressiva de les tasques agrícoles, la introducció de nous conreus (blat de moro, patata, tomàquet, remolatxa sucrera...) i la introducció del sistema de rotació quadriennal segons una successió de conreus anomenat Sistema Norfolk.
Aquest nousistema tenia avantatges que afavorien molt l’augment de producció. Primerament suprimia el guaret, això feia que totes les terres s’estiguessin fent servir. I desprès, gracies a la seva successió de conreus el camp no s’esgotava tant i diversificava la producció i com que es cultivaven aliments herbacis podien alimentar el bestiar. Gràcies a la producció de farratges i aliments per al bestiar elnombre de animals va incrementar-se i va produir un desenvolupament bastant gran en l’estabulació, cosa que va fer que la carn no fos solament pels rics ja que l’oferta era més gran.


5. Les fonts d’energia de la 1ª R.I.
-¿Quina serà la font d’energia que revolucionarà la producció i s’associarà a la Primera R.I.?
Les primeres màquines eren accionades per la força humana i,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • primera y segunda guerra mundial
  • Primera guerra mundial y segunda.
  • primera y segunda guerra mundial
  • PRIMERA Y SEGUNDA GUERRA MUNDIAL
  • La primera y segunda guerra mundial
  • Primera y segunda guerra mundial
  • Primera Y Segunda Guerra Mundial
  • Primera y Segunda Guerra Mundial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS