QUI AJUDA A CASA?

Páginas: 3 (643 palabras) Publicado: 2 de febrero de 2015

RESSENYA: QUI AJUDA A CASA?
1.-FITXA TÉCNICA:
- Autor: Ricardo Alcàntara
-Títol: Qui ajuda a casa?
- Ciutat: Barcelona
- Editorial: Edicions Baula
- Col·lecció: Ala delta, Ja sé llegir (apartir de 5 anys)
- Número de la col·lecció: 26
- Any de publicació: 1999
- Nombre de pàgines: 47
- ISBN/EAN: 978-84-479-1112-7

2.- COS DE LA RESSENYA:
2.1- Contextualització de l'autor i deltext
Ricardo Alcàntara va nàixer a l'Uruguai, a Montevideo, el 24 de novembre de 1946. Als 17 anys va marxar a Sao Paulo a estudiar Psicologia. Però, a ell des de menut ja li agradava escriure. Vaguanyar un premi de literatura al Brasil i amb els diners del premi, l'agost de 1975 va viatjar a Barcelona on resideix actualment.
L'any 1970 va guanyar el premi Serra d'Or que per primera vegada eraatorgat a un llibre no català. Després d'aquest premi, ha estat guardonat en diversos certàmens literaris. N'és una mostra l'obtenció del Premi Austral Infantil de l'any1987 per Un cabell blau.
Laconsagració definitiva li va arribar amb la concessió del Premi Lazarillo, el 1987, amb Un conte gran com una casa. L'any 1990 va obtenir també el premi Apel·les Mestres amb Carn i ungla. Ha figurat, amés a més, a la Llista d'Honor del Banc del Llibre a Veneçuela i del CCEI a Espanya. També va ser seleccionat per a l'Antologia del Conte Espanyol (University of Nebraska, EUA). La novel·la Quiestima els vells? ha estat seleccionada per a l'exposició The White Ravens 1997, que organitza anualment la Biblioteca Internacional de Munic.
Els llibres publicats per Ricardo Alcántara sobrepassenllargament el centenar. Diverses novel·les han estat traduïdes a països com França, Bèlgica, Holanda, Estats Units, Àustria, Alemanya, Portugal i Japó.

2.2- Resum de l'obra
Qui ajuda a casa conta lahistòria d’una família composada per: la mare (Rosa), el pare (Jacint) i el seu fill (Pau). Jacint arribava a casa de la feina i s’asseia al sofà, Pau quan arribava a casa feia el mateix que son pare...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ¿Con quién te vas a casar?
  • Ajudes
  • Qui nes pueden estar en el RER casos
  • La casas raras de quien sabe donde
  • calabaza calabaza cada quien en su casa
  • Caso 1 Al Fin De Cuentas Quien Mada Aqui?
  • Quien se tomo tu casa?
  • Casa quien es libre

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS