QUÈ SÓN ELS VALORS

Páginas: 4 (969 palabras) Publicado: 9 de mayo de 2015
QUÈ SÓN ELS VALORS ?
En un sentit genèric, els valors són les propietats, qualitats o característiques d’una acció, d’un objecte o d’una persona considerades positives i de gran importància. Elsvalors són objecte d’estudi de l’axiologia.
Des de segles passats, els valors han estat un tema preferent de la filosofia, per això la paraula “valor” prové del llatí “valere” que vol dir estar vigorós oestar sa, ser més fort,... i la ciència que els estudia (axiologia) té els seus orígens a l’antiga Grècia, procedent de la paraula “axios”, que vol dir mereixedor, digne, que posseeix valor,...Referint-nos al ésser humà, els valors es poden definir com a “valors humans” o bé “valors universals”. Aplicats a un grup de persones es solen definir com a “valors socials” i valors “culturals”, ja queestan influïts per una determinada societat i una determinada cultura. Bàsicament seran els que apareixeran durant aquest treball, juntament amb valors individuals.
PER QUÈ SERVEIXEN ELS VALORS ?
Elsvalors són una guia per al nostre comportament diari. Són part de la nostra identitat com a persones i ens orienten per actuar a casa, a la feina, a l’escola, a l’institut, amb els amics, o enqualsevol altre àmbit de les nostres vides. Ens indiquen el camí per conduir-nos d’una manera i no d’altra davant d’impulsos o desitjos.
Ens serveixen de brúixola en tot moment per tenir una actuacióconsistent davant de qualsevol situació.
Així doncs, els valors ens són útils com a base de raó fonamental per el que fem i deixem de fer, i són una causa per sentir-nos bé amb les nostres pròpies decisions.Quan actuem guiats per valors no ho fem pel què diran els altres, sinó que ho fem per convicció pròpia. Els valors ens ajuden a procedir segons la nostra pròpia moral, és a dir, actuar segons el quèconsiderem que està bé o malament i sense esperar res a canvi que no sigui la nostra pròpia satisfacció. Aquesta satisfacció ens permet practicar els nostres principis i creences en qualsevol...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • los valors
  • Valors
  • Valors
  • Valors
  • valors
  • 1. QUIN ORIGEN TÉNEN SEGONS NIETSZCHE ELS VALORS MORALS COM “BO” I QUINS SEGONS ELS PSICÒLEGS...
  • Etica Y Valors
  • Valors Del Agua

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS