r4rgffg

Páginas: 9 (2092 palabras) Publicado: 15 de enero de 2015
MOU-TE PER LA CIUTAT

ÍNDEX

1. PRÒLEG……………………………………………………………………………………………………………………1
2. INTRODUCCIÓ………….……………………………………………………………………………………………..2
3. LA CIUTAT……………………………………………………………………………………………………...
             3.1.PLÀNOL D’UNA CIUTAT.
               ·Irregular.
               ·Regular i lineal, quadriculat.
4. L'ENTORN GEOGRÀFIC DE TERRASSA………………………………………………………………..…..            4.1.ESTRUCTURA DEL RELLEU.
                ·La plana.
                ·La Serralada Pre-Litoral.
                ·La Serralada Transversal del Vales.
           4.2 EL CLIMA
          4.3 ELS AQÜÍFERS.
5.







PRÒLEG

La ciutat no s'acaba mai de fer. És un gran pòsit de treball, d'Il·lusions de lluites, que el temps vesteix de carrers i cases. Sempre caldrà tornar a pensar la ciutat, i perfer-ho, ens cal conèixer el punt d'inici. Cal saber quins han estat els problemes  i les solucions en el passat per entendre el present i orientar millor el treball futur. Per això,necessitarem una petita història de Terrassa. Conèixer els orígens ens ajuda a estimar i projectar la ciutat més enllà dels seus propis límits.

Un clar exemple es la ciutat de Manhattan






INTRODUCCIÓL’Història de Terrassa, vol significar el principi d’una investigació sistematitzada, amb esperit científic i en benefici de tota la col·lectivitat.
No es presenta com una obra acabada,definitiva, simplement s’enceten uns grans eixos eixos d’estudi, en els quals la continuïtat i la renovació esdevenen imprescindibles.
L’elaboració dels diferents apartats representen un pas més en el treball.
Aquestahistòria es situa en el llarg del trajecte de la recuperació del nostre patrimoni, de la nostra memòria i la nostra identitat.

ENTORN GEOGRÀFIC
El terreny, clima i vegetació, juntament amb la fauna són factors que han condicionat el desenvolupament de Terrassa dins del Vallès i Catalunya, des de l’inici de l’ocupació humana fins l’actualitat.
ESTRUCTURA DEL RELLEU
Hi ha tres grans unitats derelleu en l’espai on s’ha situat Terrassa i la seva àrea d’inflùencia: La Plana, La Serralada Pre-Litoral i la Serralada Transversal del Vallès.
-LA PLANA
La Plana, que correspon al fons de la Depressió Pre-Litoral, és un pla suament inclinat des del raiguer de la Serralada Pre-Litoral, al nord, fins a la Serralada Transversal al sud i l'oest. Aquesta plana es solcada per torrents i rieres quedefineixen els seus interfluvis petits aturonaments o superfícies notablement horitzontals ben individualitzades i a les quals correspon a la toponímia els noms Pla del Bonaire, Pla de Can Corbera, de Can Trias, de Can Mitjans i Pla de Can Bonvilar. La transició entre l'interfluvi i el llit dels torrents i rieres és a cops suau, com la Riera de les Arenes i a cops és brusc com el cas del Torrent delVallparadís.
Els materials que solquen els cursos d'aigua i formen els interfluvis són d'origen miocènic i també, més recents, al·luvions de tipus quaternari. Hi abunden les argiles i conglomerats de matriu sorrenca i poc consolidats i els dipòsits al luvials.
Aquesta plana ha estat objecte de l'ocupació humana amb roturacions de boscos i la implantació de zones d'habitatge, instal lacionsindustrials i localització de serveis. El casc urbà de Terrassa s'ha estès damunt d'aquesta plana.
-SERRALADA PRE-LITORAL
La Serralada Pre-Litoral tanca pel nord l’espai terrassenc. Podem distingir-hi dos elements geormorfológicament* diferenciats per l’origen dels materials.
En primer lloc i mès pròximes al casc urbà* hi ha una sèrie de serres construïdes amb materials primaris de tipus esquistós ambaltures màximes entre 600 i 800 metres.
De l’oest a l’est trobem la Serra de Coll de Cardús (638m) i la Serra de Cardús (582m), la Serra de la Pineda (675m), la Carena del Forn de Vidre (679m), la Serra de les Pedritxes(750m) i el Turó de Can Sallen (615m).
Aquestes serres estan alineades des del Torrent de Sant Jaume (límit del terme municipalde Viladecavalls i Olesa) fins el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS