Radio20

Páginas: 3 (527 palabras) Publicado: 4 de diciembre de 2013
POL: Benvinguts són tres quarts d’una i avui estem a planète radio ens accompanya el meu company juan

JUAN: hola, bon dia

POL: i els creadors i directors del projecte UNCOPDEMÀ, el directorOriol I el subdirector Alex.

ALEX :Hola bon dia .

ORIOL: hola, que tal

JUAN:per vosaltres que és la solidaritat?

ALEX: la solidaritat ésat dins altres un concepte relativament nou, queabans quedava englobat d el de caritat o benevolènins altres termes, com el de la caritat o benevolència. Es distingueix de la caritat perquè el que ajuda se sent responsable de l’altre i de la sevasituació. Quan diem « satisfer les necessitats actuals », s’entén implicitament que fa referència a les necessitats de tothom. No té sentit pensar només en les nostres necessitats. Els recursos són finits,el planeta està superpoplat; si una part de la població en consumeix grans quantitats, la resta no té el mínim necessari. Cal una distribució equitativa en tot el món i es el que volem.

POL:tensmolta raò perquè el que ajuda a la persona se sent molt responsable per la societat. Per tu ,Oriol, què és la solidaritat ?

ORIOL : s’acostuma a associar la solidaritat amb un valor que mou lespersones a intentar compensar les injustícies socials afavorint els més pobres. Es canalitza sobretot a través de les accions de voluntaritat, les ONG i similars.

JUAN: Com ha surgit aquesta idea?ORIOL: doncs fa quatre anys, l’Alex i jo vam viatjar per tota l’Àfrica. Vam veure vivien i ens vam adonar que teníem molta sort vivint com vivím, tením estudis, medicaments...
I volíem compartir lanostra sort. També vam anar pel raval i vem veure famílies que vivien en un estat deplorable i vam decidir donar uncopdemà, d’aquí ve el nom de la nostra fundació.

JUAN: molt interasant.

POL: cuancelebrareu la tercera edició?

Oriol:El proper 18 de març celebrem la 3* edició de la festa Uncopdema, pels nens i nenes del món. La festa Uncopdema pretén sensibilitza i donar a coneixèr a les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS