Radioactividad

Páginas: 2 (389 palabras) Publicado: 9 de diciembre de 2012
LA RADIOACTIVITAT

Mira el vídeo (que trobaràs a l'apartat superior) sobre la radioactivitat que trobaràs sobre aquest exercici i contesta les preguntes següents:
Com es va descobrir laradioactivitat?
El descobriment de la radioactivitat és relativament recent. Al 1896, Ribel Terel va observar que una placa fotogràfica col·locada al mateix calaix i al costat d'un mineral d'uranis'havia avalat a causa d'una radiació desconeguda. AL 1898 Marie Curie es va interessar en aquest fenomen i va realitzar una feina d'esclau purificant tones de mineral d'urani tot buscant l'elementresponsable de la radiació. Així va obtenir el descobriment del radi. Més tard, la família Curie va bombardejar amb partícules alfes un full d'alumini que es va esdevenir radioactiu. La radioactivitatartificial havia nascut. De seguida es van trobar molts elements reactius que es venien però finalment es va saber que la radioactivitat era perillosa.

Quins tipus d'emissions radioactives es coneixeni quines són les seves característiques?
Radioactivitat alfa (a) : L'anàlisi de la càrrega i de la massa d'aquestes partícules indica que es tracta de nuclis d'heli, és a dir, que estan formadesper 2 protons i 2 neutrons
Radioactivitat beta (b) : Aquestes partícules són simples electrons, per això molts cops també s'utilitza el símbol b- per a designar-les. Enrico Fermi i W. Pauli vandescobrir la raó per la qual hi ha electrons al nucli de l'àtom, resulta que els neutrons de l'interior del nucli poden (amb les condicions d'energia necessaries) transformar-se en protons (carregapositiva), electrons (carrega negativa) i neutrins (de massa gairebé 0 i càrrega neutra).
Rajos gamma (g ) : Aquestes radiacions electromagnètiques són formades per un àtom quan el moviment delselectrons és alterat de forma que l'àtom passi d'un estat estacionari a un de menys energia. L'emissió de rajos g està associada a un canvi del moviment dels protons (o fins i tot dels neutrons) dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Radioactividad
  • radioactividad
  • radioactividad
  • Radioactividad
  • Radioactividad
  • La Radioactividad
  • RADIOACTIVIDAD
  • la radioactividad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS