ramon llull i tirant lo blanc

Páginas: 4 (786 palabras) Publicado: 9 de diciembre de 2013
1)

-Llibre de contemplació en Déu:(1273-1274). És el seu primer llibre. Constitueix una crida constant a la pietat, per part d'un Llull que acaba d'experimentar la conversió i plora els seuspecats.
-Llibre del Gentil e dels tres savis:(1274-1276). Presenta una polèmica religiosa en termes tolerants entre un gentil que no té coneixement de Déu, un jueu, un musulmà i un cristià. Llulldemostra un alt grau de coneixement de la religió islàmica i de la judaica. La ficció mostra un debat emotiu i elegant basat en combinacions binàries.
-Llibre d’Evast e Blanquerna:(1283). Es tracta de lagran novel·la de Ramon Llull, coneguda sovint per Blanquerna, i escrita a Montpeller. Blanquerna és el nom del jove monjo protagonista, fill d'Esvast, que abandona la seva família i passa una sèrie deproves a la recerca de la perfecció espiritual. En el seu periple, arriba a abat i a papa i, com a tal, pren decisions importants, sempre de forma correcta.
-Llibre d’Amic e Amat:(1283). Constitueixuna joia de la literatura mística i presenta l’experiència contemplativa del monjo Blanquerna. Evoca subtilment la tradició sufí musulmana.
-Llibre de meravelles:(1287-1289). El protagonista, Fèlix,és un pelegrí que observa sorprès la realitat de l'època. Combina la narració amb els diàlegs de caire didàctic. Conté el Llibre de les bèsties.
-Llibre de les bèsties:(1288-1289). Ocupa, dins delLlibre de meravelles, el lloc que correspon a un tractat de zoologia, però és en realitat una seriosa reflexió sobre la política i la corrupció en forma de faula. En el personatge de Renard (laguineu), Llull retrata algunes de les facetes més tenebroses de la condició humana..
-Desconhort:(1295 – 1305). En el llibre expressa el seu propi desànim, després de trenta anys de lluitar per l'Art. Enaquest poema incorpora recursos literaris propis de la poesia trobadoresca.
-Cant de Ramon:(1300). Es tracta d'una autobiografia en vers, escrita a Mallorca, que cerca la complicitat del lector per a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Activitats Sobre Ramon Llull I Tirant Lo Blanc
  • Ramon Llull I Les Cròniques
  • Ramon Llull I La Seva Obra
  • Poesia trobadoresca i ramon llull
  • Resum i introduccio tirant lo blanc
  • Ramon llull
  • Ramon llull
  • ramon llull

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS