Ramon Llull

Páginas: 5 (1051 palabras) Publicado: 20 de marzo de 2013
RAMON LLULL

ÍNDEX


1. BIOGRAFIA.

2. ELS SEUS OBJECTIUS.

3. EL PENSAMENT LUL·LIÀ I LA SEVA CONCEPCIÓ ARTÍSTICA.

4. LLEGENDA SOBRE RAMON LLULL.

5. LLENGUA I ESTIL.

6. OBRES PRINCIPALS.

7. POEMA











1. BIOGRAFIA


Ramon Llull va nèixer a la Ciutat de Mallorca (Palma concretament) poc després de la seva conquesta el 1232. Principalment, cal destacarque va ser el creador de la literatura catalana.

Era fill de Ramon Amat Llull i Isabel d'Erill, una família barcelonina acomodada que pertanyia a la petita noblesa catalana.

El seu pare havia obtingut diversos bens assignats al títol personal per Jaume I en el Llibre del Repartiment de Mallorca. Això assenyala la seva participació destacada en la conquesta, que tant podria haver estatmilitar com financera. La família Llull va establir la seva residència a l'illa, passant a formar part dels nivells més alts de la jerarquia social insular.

A diferència de l'etapa religiosa, els primers anys de Ramon, son escassos en noticies, ell mateix no s'hi referia gaire en les seves obres, però les breus pinzellades que en dona retraten un cortesà llicenciós
i poeta trobadoresc.

Lacarrera palatina de Ramon es troba documentada en l'entorn de la cort que formava part del futur
Jaume II de Mallorca, a partir de la seva designació com hereu del Regne de Mallorca el 1256, en el qual va ocupar el càrrec de cap de l'administració cortesana. Però no podem descartar que, amb anterioritat, ja hagués pogut ocupar algun càrrec a la cort del Conqueridor.
En els mateixos anys,concretament el 1257, es va casar amb la jove Blanca Picany, que li va donar dos fills: Domènec i Magdalena.
La seva vida va ser llarga per a l'època, ja que va morir el 1316, amb 84 anys.

Ramon Llull va ser teóleg, novel·lista, filòsof i Poeta. Durant la seva vida va perseguir la unitat de la humanitat sota una mateixa idea religiosa, idea que el va portar a abandonar la seva vida de cavaller i fa quees dediqui a l'estudi i predicació. Va escriure més de 400 obres i molts filòsofs posteriors van rebre una gran influència de la seva obra, entre ells Giordano Bruno i Leibniz.







2. ELS SEUS OBJECTIUS

Ramon Llull plantejava que la raó és present en tots els homes, encara que siguin jueus o musulmans. D'altra banda, aquesta raó avala uns principis universals que no existeixen en ladoctrina musulmana i jueva, ja que corresponen a la doctrina cristiana. Si jueus i musulmans entenien aquests principis universals per la raó, no podran oposar-s'hi i hauran de reconèixer que la doctrina cristiana és la veritable.

Ramon Llull volia arribar a una mena de diàleg entre les tres religions. Aquesta afirmació és falsa, ja que de l'estudi de les seves obres se'n desprèn que el seuobjectiu és dur l'altre fe pròpia, la conversió al cristianisme.

Els objectius de la figura són: la predicació als infidels fins arribar al martiri, escriptura dún llibre contra els errors dels infidels i creació d'escoles-monestirs on s'ensenyés àrab i altres llengües orientals. En definitiva, l'obsessió dominant en Llull fins al darrer moment de la seva llarga vida va ser la conversió delsmusulmans, dels jueus i d'altres infidels a la fe cristiana.


3. EL PENSAMENT LUL·LIÀ I LA SEVA CONCEPCIÓ ARTÍSTICA

Com a bon franciscà del pensament de Roger Bacon i Sant Bonaventura, Llull va introduir una innovació en incloure el pensament moral cavalleresc en la filosofía i la teologia del seu temps. Per això Llull es va embarcar a favor del pensament místic i cavalleresc i en contra delracionalisme.

Tot i ser un missioner cristià, Llull estimava i entenia el pensament àrab i respectava moltíssim els seus avançats sistemes. Així, en el seu primer llibre utilitza la lògica dels científics àrabs, la seva simbologia, la seva àñgebra i els seus raonaments.

Sempre va defensar la idea de conversió dels infidels per la via de l'afecte i l'amor, sense cap mena de violència.


5....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ramon llull
  • ramon llull
  • Ramon Llull
  • Ramon Llull
  • ramon llull
  • ramon llull
  • ramon ,llull
  • Ramon llull

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS