Raymond Cattel: Teoria de la personalitat

Páginas: 2 (489 palabras) Publicado: 28 de septiembre de 2014


RAYMOND CATTEL:
TEORIA DE LA PERSONALITAT





La seva teoria esta fonamentada en la tècnica estadística de l'anàlisi factorial, el qual es un procediment que permet reduir la informaciórealitzant agrupacions variables.
Cattel la va usar per explorar les dimensions bàsiques de la personalitat motivació i capacitats cognitives. El seu resultat més important fou el descobriment desetze factors que permeten descriure la personalitat.
A aquests factors els hi va dir "trets de la font", ja que creia que proporcionava la font que pensem que és personalitat.
Gràcies a lesaportacions de Raymond Cattel avui en dia contem amb un test psicomètric com ho es el 16PF, que permet determinar i conèixer els 16 factors o trets de la personalitat d'un subjecte de manera clara i precisa.Aquests setze trets són:
SOCIABILITAT, SOLUCIÓ DE PROBLEMES, ESTABILITAT EMOCIONAL, DOMINANCIA, IMPETUOSITAT, RESPONSABILITAT, EMPENTA, SENSIBILITAT, SUSPICÀCIA, IMAGINACIÓ, DIPLOMÀCIA, SEGURETA,REBELDÍA, INDIVIDUALISME, COMPLIMENT I TENSIÓ.












Raymond Cattel va elaborar una teoria factorial de la personalitat basada en el concepte del tret (tendència permanent i ample areaccionar d'una forma determinada). Cattel considero que hi ha uns trets comuns en tots els individus.
A l'hora de definir el número i característiques dels principals trets de personalitat, varecórrer a la metodologia estadística de l'anàlisi factorial. Partint de la suposició que totes les conductes rellevants per la comprensió de la personalitat estaven recollides al llenguatge.
Cattelpostula l'existència de tres tipus de trets en funció del seu contingut i el seu grau de consistència i estabilitat.
Trets temperamentals: Caracteritzats per una forta estabilitat, són els tretsde caràcterinnat que presenten un alt grau d'hereabilitat. Defineixen el mode particular del comportament d'un individu.
Trets d'habilitat: Referits a les habilitats del subjectes per resoldre situacions...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • BIOGRAFÍA DE RAYMOND BERNARD CATTEL
  • TEORIA DE LA PERSONALITAT
  • Raymond Cattel.
  • Cattel y su teoria de los rasgos
  • teoria de cattel
  • Personalitat
  • La personalitat
  • teoria de los rasgos segun cattel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS