Recetas de cocina

Páginas: 10 (2330 palabras) Publicado: 23 de febrero de 2012
RETETE

CIUPERCI CU BRANZA LA CUPTOR

Ingrediente
250 gr ciuperci champignon1 ceapa1/2 ardei gras1-2 catei de usturoi100 gr cascaval moale (care se topeste usor)4 linguri ulei masline1/4 lingurita oregano (sau cimbru)sare, piper
Portii: 1-2
Preparare
In uleiul incins se calesc ceapa si ardeiul tocate nu foarte marunt, pana se inmoaie.
Se da focul la mare si se adauga ciuperciletaiate felii mai grosute. Se prajesc amestecand des, pana sunt facute (cca 5 minute).
Se trage tigaia de pe foc si se adauga usturoiul strivit, oregano si sare si piper dupa gust.
Se taie cascavalul (din care retineti o felie care acopera vasul) cubulete si se adauga in compozitia de ciuperci.
Se pune totul intr-un vas termorezistent mic. Se acopera cu felii de cascaval peste care sepresara putin oregano.* eu am folosit branza cheddar portocalie care nu se topeste asa usor fiind mai tare, iar rezultatul a fost usor gumat; ideal ar fi sa folositi un cascaval mai moale, care se topeste usor.
Se da totul la cuptor, sub grill, pana cascavalul e rumen (cca 10 minute). Se serveste fierbinte cu o felie de paine taraneasca proaspata.

DOVLECEI PANE

Ingrediente
2 dovleceimicicateva linguri de fainamult ulei pentru prajitsare, piper
Aluat
150 gr faina alba200 ml bere blonda1 ou mic1 varf cutit praf de coptsare
Portii: 2-4
Preparare
Se taie dovleceii felii nici foarte subtiri, nici foarte groase. Se presara cu sare pe ambel parti si se aseaza pe servetele de hartie sa se scurga de apa. Se presara cu piper.
Pregatim aluatul: faceti in mijlocul fainii un cratersi adaugati acolo oul batut, praful de copt si 1/4 lingurita sare. Incepeti sa turnati berea si in acelasi timp amestecati cu telul. Amestecati bine pana terminati berea si aluatul e omogen. Veti obtine un aluat similar cu cel de clatite.
Incingeti foarte bine mult ulei intr-o tigaie. Dati focul la mic.
Treceti feliile de dovlecel prin faina, apoi prin aluat si asezati-le in ulei, avandgrija sa nu va stropiti. Feliile trebuie sa sfaraie tare imediat ce le lasati in ulei.* prajiti in ture, nu inghesuiti dovleceii in tigaie.
Rumeniti-le frumos pe ambele parti si apoi scoateti-le cu o paleta pe servetele, sa se absoarba excesul de grasime. Presarati sare peste dovleceii pane.
Serviti imediat, cu mujdei sau tzatziki.

OUA UMPLUTE CU TON

Ingrediente
10 oua
Umplutura
1conserva de ton (de 160 gr)1 fir ceapa verde (sau 1 lingura ceapa uscata tocata marunt)1 castravete murat (micut)2 lingurite rase mustar2 linguri suc de lamaie2 fire marar2 fire patrunjelsare, piper2 linguri maioneza
Preparare
Incepem prin a fierbe ouale tari. Pentru cei care nu stiu cum se fierb ouale iata o metoda: se pun ouale in apa rece sa le acopere complet. Se pun pe foc la foc mediu sicand incepe sa fiarba apa se da focul la mic si se lasa sa fiarba asa (fara sa clocoteasca) 12 minute. Se scurg de apa fierbinte, se crapa coaja (pentru a se decoji mai usor) si se acopera cu apa rece, in care se lasa cam 15 minute, cat sa se raceasca complet. Apoi se decojesc. Este indicat sa folositi oua nu foarte proaspete, fiindca se vor decoji mai usor.
Se taie ouale in doua pe lung sise scot galbenusurile.
Scurgeti bine conserva de ton. * eu am folosit conserva de ton Rio mare in suc propriu
Taiati rondele ceapa verde. Taiati cubulete mici castravetele murat. Tocati foarte foarte marunt mararul si patrujelul.
Intr-un bol adaugati toate ingredientele pentru umplutura plus 5 galbenusuri de la ouale fierte si condimentati cu sare si piper. Amestecati bine cu ofurculita pana compozitia devine aproape ca o pasta. Gustati de sare, piper si suc de lamaie. Adaugati maioneza si amestecati bine pana se omogenizeaza.
Se umplu adanciturile oualor cu aceasta pasta si se decoreaza cu capere sau felii de ardei murati.
 

NEGRESA
Ingrediente:
1cana si jumatate de zahar, 1 cana si jumatate de apa, 3 cani de faina, 3 linguri cu varf de cacao, 4 linguri de ulei, 1...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Recetas de cocina
  • Recetas De Cocina
  • Receta De Cocina
  • Cocina/ recetas
  • recetas de cocina
  • Recetas De Cocina
  • Recetas De Cocina
  • Receta De Cocina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS