Rectificador

Páginas: 2 (470 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2012
Funcionament d’un rectificadora.

Un rectificador o diode és un element de l’electrònica que s’utilitza per convertir el corrent altern en corrent continu. El rectificador de semiconductorsextrínsecs tipus n i tipus p són els més coneguts i utilitzats.
Els semiconductors son materials que permeten el pas de corrent però tan sols en unes determinades situacions, els utilitzats normalment sónel silici (Si) i el germani (Ge).
Els semiconductors extrínsecs tipus n són aquells semiconductors que han estat dopats d’impureses (diferència principal amb els intrínsecs, els quals són purs) ambelements del Grup V-A (P, As, Sb) ja que provoquen que àtoms del semiconductor tinguin un electró lliure. En canvi, els semiconductors extrínsecs tipus p estan dopats amb elements del Grup III-A (B,Al, Ga, In) aquesta unió provocà que quedin 7 electrons a l’última capa, és a dir, l’àtom té tendència a captar-ne, per tant es diu que provoquen forats. Quan s’aplica una diferència de potencial a unsemiconductor extrínsec tipus n unit amb un tipus p, provoca moviments d’electrons per ocupar els forats, però aquest en crea un altre. Aquest moviment continu crea un moviment que sembla com si elforat es mogués en el sentit oposat del corrent elèctric.
Si el pol negatiu (per exemple d’un bateria) es connecta a la zona del tipus n del diode, provoca que els electrons passin a la zona del tipus pon seran atrets pel pol positiu fent que els electrons vagin d’electró en electró fins arribar al fil conductor, aquest fenomen s’anomena polarització directa. En canvi, si es connecta un pol positiual semiconductor de tipus n i el pol negatiu am el tipus p, s’assoleix l’equilibri en les dues zones del rectificador, aquest és el cas de la polarització inversa.
Els diodes només permeten el pasde corrent elèctric en un sol sentit, per tant, en aplicar-hi un corrent altern es crea un voltatge polsant, és a dir, els intervals positius d’una ona sinusoïdal. Per aconseguir que aquest voltatge...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Rectificador
  • Rectificadora
  • Rectificadoras
  • Rectificador
  • RECTIFICADORA
  • Rectificadores
  • Rectificadores
  • Rectificadores

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS