red bull

Páginas: 5 (1092 palabras) Publicado: 10 de diciembre de 2013
EL

HUNDIMIENTO
































27) PRESENTACIÓ PRÈVIA DE LA PEL·LÍCULA

1. Oliver Hirschbiegel
Nascut a Hamburg en 1957, es va educar a l'Escola Waldorf, els principis de la qual antiautoritaris es va prendre tan seriosament que va abandonar l'escola per embarcar-se com a cuiner. Després d'aquesta aventura, es va matricular en Pintura iDisseny Gràfic en l'Acadèmia d'Art d'Hamburg on, per influència de Sigmar *Polke, es va centrar en fotografia, vídeo i cinematografia.
Va realitzar una sèrie d'instal·lacions artístiques i performances que només van acréixer el seu interès en l'adreça i al costat de Gabor Bodi va desenvolupar el vídeo-magazine "*Infermental".
En 1986 va vendre el seu primer guió (Das Go! Projekt) i va aconseguirque la cadena ZDF li deixés dirigir-ho personalment.
Das Go! Projekt va obtenir unes excel·lents crítiques i Hirschbiegel noves ofertes per dirigir. En els anys següents va dirigir nombrosos thrillers i històries de crims per a televisió i moltes d'elles van ser guardonades amb els Premis Grimme. També va realitzar 14 episodis de la sèrie Komissar Rex i dues històries de la sèrie Tatort.
En 2001va filmar la seva primera pel·lícula per a la sala de cinema "L'Experiment" (Das Experiment) que va guanyar diversos premis en diferents festivals al voltant del món. Aquesta pel·lícula és una recerca intensa del comportament agressiu en un ambient simulat de presó.
La seva segona pel·lícula "Mein Letzer Film", llançada en el 2002, és un monòleg de noranta minuts sobre una dona de cinquanta anysque vol re iniciar la seva vida.
En 2004, "*Der Untergang" (La caiguda) va ser llançada, la seva tercera pel·lícula, que explica els últims dotze dies en la vida d'Adolf Hitler des de la perspectiva de la seva jove secretària, Traudl Junge. La pel·lícula ha causat revolada i controvèrsia perquè presenta a Hitler i els Nazis com a éssers humans i no només com a malvats.
Hirschbiegel ha demostraten totes les seves pel·lícules que és un especialista en drames situats en ambients claustrofòbics.

2.BIBLIOGRAFIA


Diana (2013)

Borgia (Serie de TV) (2011)

Cinco minutos de gloria (2009)

Invasión (2007)

El hundimiento (2004)

El experimento (2001)

Baby Rex (1997)

Rex: Un policía diferente (Serie de TV) (1994)
L'escriptor i productor Bernd *Eichinger va llegirles galerades del llibre *Der *Untergang (L'enfonsament: Hitler i el final del Tercer *Reich), de l'historiador *Joachim *Fest, va saber que havia donat amb l'element dramàtic necessari per a la pel·lícula que portava dècades somiant amb fer i que mai havia pogut a causa del seu abast. El llibre de *Fest se centra en els últims dies del *Reich, i *Eichinger es va adonar que l'horrible epopeiad'Hitler i del seu poble durant els últims dotze anys en el poder es reflectia en aquells últims dotze dies en el *búnker. "Els últims dies ens mostren clarament com el fanatisme de masses va funcionar en els primers anys del règim i com va seguir regnant fins al seu trist final", explica *Eichinger.


Per l'època en què va llegir el de *Fest, *Eichinger va llegir també un altre llibre moltimportant, les memòries de *Traudl *Junge, la secretària personal d'Hitler, titulat Fins a l'últim moment: la secretària d'Hitler explica la seva vida. "*Fest em va aportar el marc temporal, i *Traudl *Junge el personatge que ho aglutinaria tot", explica.



3. Nacionalitta productora i tipus de cinema de 45
Luego de un largo periodo en que el cine alemán era sinónimo de oscuridad, pesadumbre ydepresión, delatores de un pueblo perdido y descorazonado, con la llegada del nacionalsocialismo el cine alemán cambia totalmente. Ahora gusta y divierte, es popular y esto porque se ha hecho ahora sinónimo de melodioso, sentimental, bueno y seductor.
Para el pueblo alemán, desde el advenimiento del nacionalsocialismo, el porvenir volvió a presentarse henchido de esperanzas y esto es precisamente lo...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Red bull
  • red bull
  • red bull
  • Red bull
  • Red bull
  • Red Bull
  • Red bull
  • Red Bull

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS