reflexiones sobre la pelicula agora

Páginas: 5 (1074 palabras) Publicado: 11 de enero de 2015
REFLEXIONS SOBRE AGORA
1. la paraula àgora prové de l'idioma grec, ja que denominava, a les ciutats (polis) d'aquesta nació, a les places públiques i a les assemblees que se celebraven en ella. La relació que te amb la película es que tota la trama de la película transcorre en l’agora.
2. En Alexandria, Egipte. Fundada per Alexandre el Gran l'any 331 a. C. en una estratègica regió portuària,es va convertir en pocs anys en el centre cultural del món antic. Va tenir la major biblioteca de l’historia. Els monuments mes importants que te aquesta ciutat son:
el far, la columna o pilar de Pompeu, el Cesareum, les tombes d'Anfushi, les tombes del Shatby, les catacumbes de Kom el Shukafa, el teatre romà i la Vila dels ocells, el temple de Taposiris Magna, el Museu Grecoromà, mesquitaTerbana, mesquita de Abbu El Mursi, el Palau Montazah, catedral Ortodoxa Grega de l'Anunciación, església Ortodoxa Grega del Swesrian, església Catòlica Romana de Santa Caterina, església Copta de Sant Marc, sinagoga jueva, el Museu Grecoromà, Museu Nacional d'Alexandria, els monuments submergits, Museu Kavafis.
3. Hipatia va ser una filòsofa i mestra neoplatònica grega, natural d'Egipte, que vadestacar en els camps de les matemàtiques i l'astronomia, membre i cap de l'Escola neoplatònica d'Alexandria al començament del segle V. Seguidora de Plotí, va conrear els estudis lògics i les ciències exactes, portant una vida ascètica. Va educar a una selecta escola d'aristòcrates cristians i pagans que van ocupar alts càrrecs, entre els quals sobresurten el bisbe Sinesio de Cirene que va mantenir unaimportant correspondència amb ella, Hesiquio d'Alexandria i Orestes, prefecte d'Egipte en el moment de la seva mort.
Filla i deixebla de l'astrònom Teó, Hipatia és la primera dona matemàtica de la qual es té coneixement raonablement segur i detallat. Va escriure sobre geometria, àlgebra i astronomia, va millorar el disseny dels primitius astrolabis instruments per determinar les posicions delsestels sobre la volta celeste i va inventar un densímetre.
Hipatia va morir als 45 o 60 anys (depenent de quin sigui la seva data correcta de naixement), linxada per una torba de cristians.
4. Va existir per 947 anys i durant la seva existència va aconseguir reunir gairebé tot el coneixement en totes les àrees del saber humà.En els seus prestatges es van aconseguir recopilar i transcriure un milióde volums en rotllos de papir.
El seu primer director va ser Demetrio d'Falera, un tirà atenès, i el seu últim, la cèlebre Hipàtia. Va ser cremada per uns fanatics inspirats per arquebisbe de la ciutat.
5. El cristianisme, l’Islam i el judaisme. Al segle II, Panteno i, posteriorment, Climent d'Alexandria i el seu deixeble Orígens van establir en aquesta ciutat un veritable planter de teòlegs,fins a tal punt que la resta de la cristiandat els mirava amb cert recel. És la que es coneix com a Escola catequètica d'Alexandria. En arribar al segle IV, amb l'emperador Constantí I el Gran, existien greus dissensions cristianes al nord d'Àfrica ia Alexandria. Les tensions amb la resta de la comunitat cristiana van conduir al cisma amb l'aparició a més del prevere Arri i la seva doctrinal'arrianismo. Per aquesta raó, l'emperador va convocar el concili de Nicea, on es van establir les bases del credo (declaració resumida de la fe catòlica).
D'altra banda, es va desencadenar una oberta rivalitat entre les dues ciutats més importants del moment: Constantinoble i Alexandria. Aquesta rivalitat va afectar bastant als eterns debats teològics sobre la naturalesa o naturaleses de Crist. Era la"guerra" entre els monofisites i els ortodoxos de Calcedonia.
Però les lluites i disputes entre cristians van continuar sense remei i ja en el segle VI, l'any 553, en el segon concili de Constantinoble, amb l'emperador romà Justinià I al capdavant, va ser declarada herètica l'ortodòxia dels cristians d'Alexandria que seguien enfrontats als cristians de Calcedonia. En els últims anys de mandat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Reflexiones Sobre La Pelicula Agora
  • cuestionario sobre la película ágora
  • Ensayo sobre pelicula, Agora
  • trabajo sobre la pelicula Agora
  • Ensayo sobre la película Agora
  • trabajo sobre la película AGORA
  • ENSAYO SOBRE LA PELICULA AGORA
  • reflexión sobre pelicula ni uno menos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS