Regulació i performació social sobre la pel·licula " el método"

Páginas: 9 (2033 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2010
PAC 4 - Regulació i performació social en “ El método”

En el transcurs de la pel·lícula apareixen diverses normes socials. Algunes normes explícites, serien per exemple el fet d'arribar tots a la mateixa hora que els han citat, així els hi van de marcar i així ho van fer. Una altre seria quan al principi de tot en Carlos s'atura amb la seva motocicleta davant el policia quan aquest li ordena,o el fet que aparqui la seva motocicleta al lloc on està marcat que aquestes estacionin. També el fet que els fumadors ho fessin fora de la sala en la qual estaven reunits o que fessin servir coberts per menjar quan va ser l'hora de dinar. Com a normes implícites assenyalaria el fet que tots anessin tan mudats a l'entrevista, segurament no els van dir com havien d'anar vestits, qualsevol queno anés amb vestit i corbata podria ser tan bon candidat pel lloc com els altres però vestit amb texans i samarreta trencarien aquesta norma. Una altre norma implícita seria el fet de no mirar-se les seves parts íntimes quan estant tres dels protagonistes colze amb colze al lavabo fent les seves necessitats fisiològiques, si culturalment fos entès d'una altre manera, potser, seria una cosa bennormal. O el fet que ningú en cap moment deixes anar cap tipus de soroll físic que podríem catalogar com de “mal gust”, en el context social en el qual estem emmarcats en la societat actual.

Una de les noves normes creades seria, per exemple, el fet d'esperar cadascú el seu torn per parlar de manera ordenada quan estan dient una habilitat per quedar-se al refugi nuclear, durant la segona provad'eliminació, un d'ells comença a parlar, el de la seva dreta el segueix i partir d'aquell moment tots ho fan ordenadament i en cercle, això em fa pensar que s'estableix una norma que implícitament els fa mantenir aquest ordre iniciat pel primer que parla. En aquest cas crec interessant introduir el concepte de normalitat, i el fet que es considerés respectar aquest ordre o inclús poder preveure quiserà el següent en contestar tot observant l'ordre adoptat.

Una altre de les noves normes creades podria ser quan en Carlos i la Nieves acorden no parlar en espanyol per tal de fer empipar l'altre candidat. No dura molta estona però jo entenc que s'ho agafen com una norma entre tots dos, els quals s'entenen perfectament i que veuen que l'altre candidat desconeix. En aquest cas faré menció dela teoria de la categorització social i el fet de la comparació amb altres persones per avaluar-nos a nosaltres mateixos. Entenent la comparació que fan alhora la Nieves i en Carlos vers l'altre candidat, podríem arribar a dir que tots dos s'identifiquen com a mateixos d'un grup, (executius, joves, altament preparats, amb domini de diversos idiomes,etc..), i al 'altre candidat l'identifiquen comd'un grup diferent, si, també executiu, però major que ells, sense domini d'idiomes,etc.

Finalment, es podrien mencionar totes les noves normes explícites que va marcant el programa de selecció de l'empresa, com ara escollir un líder o eliminar un aspirant mitjançant un procediment marcat pel programa. Aquestes noves normes són implantades per l'empresa i els aspirants les reben i les acaten, esgenera un procés de conformitat.

Els personatges actuen de manera diferent de com ho farien normalment per tal de fer-se amb el lloc de feina, aquest és l'objectiu evident. Un dels processos psicosocials més característics que es posa de manifest és el de la percepció, que tot i que de manera personal es conforma en cada individu, en base a les seves característiques cognitives personals,acaba conformant-se en un procés construcció col·lectiva o social. A tall d'exemple em referiré al passatge de la pel·lícula en el qual sembla ser que entre els aspirants hi ha un talp. Algú comença sospitant d'Enrique, poc a poc tots van traient conclusions en conjunt, a partir d'uns indicis mínims es genera un procés de formació d'impressions de l'Enrique. Així mateix, tot el grup acaba estant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Regulació i performació social a ‘la ola’
  • Resum I Crítica Sobre Tosca, La Pel·Lícula
  • Regulació I Excreció Del Ferro
  • Metodo I
  • Sociales I
  • Metodos y tecnicas de investigacion social i
  • Métodos De Investigación En Cs Sociales I
  • Metodos Sociales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS