Relación China-Taiwan

Páginas: 4 (965 palabras) Publicado: 8 de noviembre de 2014

RELACIÓ ENTRE XINA I TAIWAN
Taiwan va inclinar el seu balanç electoral al Partit Demòcrata Progressista, aquest clima preelectoral va ser signat per la presència del govern de la RepúblicaPopular de Xina amb un possible atac nuclear. Aquesta actitud és comprensible si recordem els principals punts de la plataforma electoral del Partit Demòcrata Progressista: independència, relació amb Xinad’Estat a Estat, reingrés a l’ONU, lliure comerç, sistema democràtic...
El president taiwanès Chen Shui Bian sembla haver adoptat una actitud més prudent una vegada al poder: no negociar amb Xina sotapressió i a fiançar una democràcia sobirana, deixant de banda de moment la independència.
Però actualment, el conflicte sembla insoluble ja que Xina dóna les seves raons al Llibre Blanc: pot admetre“un país, dos sistemes” però no accepta una relació d’igual a igual amb qui considera una província rebel.
Taiwan va moderar les seves pretensions independentistes però no oblida que el seu major repte.El comerç exterior alimenta la seva economia i no pot permetre actituds que perjudiquin la seva situació internacional. Xina cada vegada s’apropa més a un model capitalista, gaudeix de les sevesavantatges i no sembla molestar-li tant aquest aspecte del seu rival que insisteix que una nacionalitat diferent hauria de ser reconeguda.
Ens trobem davant una complexa situació on la política, laeconomia, la ideologia, etc., son igualment ponderables a l’hora d’efectuar un quadre de situacions. Les diferències semblen insalvables però en aquest moment sembla impossible aproximar-se a un pronòsticde resultats.

http://www.nodo50.org/observatorio/china-taiwan.htm

RELACIÓ XINA I OCCIDENT (SOBRETOT EE.UU)
Partint de la occidentalització, l’antiga Xina comunista passa a tenir una difícildefinició ideològica ja que avui en dia navega entre el capitalisme d’Estats Units i el comunisme ja existent amb un partit únic, restriccions als drets individuals i un monopoli del control del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Relaciones de china taiwan con guatemala
  • Relaciones de china taiwan con guatemala
  • Relaciones Económicas Entre Taiwan Y China Autor
  • Cultura de Taiwan y China
  • Taiwan vs. china
  • Conflicto entre China y Taiwan
  • Situacion Politica de la Rep. de China (Taiwan)
  • Diagnostico politico China Japón y Taiwan

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS