Relación Entre Matrix Y Descartes

Páginas: 2 (325 palabras) Publicado: 28 de enero de 2013
Exercici voluntari de Nadal.
1- Explica quina relació hi ha entre Matrix i el pensament cartesià.
La relació entre la pel·lícula Matrix i la teoria del pensament cartesiàde Descartes es la importància del pensament sobre els fets empírics, es a dir, som allò que pensem per sobre de les nostres experiències i el problema del dubte. Mai podremestar segurs que la realitat en la que vivim o veiem i en la que creiem que ens trobem és real o no.
Tant Matrix com Descartes destaquen la importància de la ment per sobrede la resta. Un exemple d’aquest fet es quan en la pel·lícula en Neo va a veure a l’oracle i es troba amb un nen que doblega la cullera amb la ment. Ell li diu que pot fer totaixò ja que pensa que la cullera no existeix realment i per això la pot veure doblegada .
Matrix, al igual que el geni maligne de Descartes, és un engany, és una ficcióútil que converteix als essers humans presoners dels seus propis somnis.
2- Morfeo dóna a triar una pastilla blava i una de vermella. Una porta a la veritat i l’altra permetviure en la feliç ignorància. Digues quins arguments hi hauria a favor de cadascuna de les opcions. Després digues quina és la teva opinió.
Personalment crec que l’opció queMorfeo ofereix a Neo amb la pastilla vermella és l'argument a favor. Escollir el coneixement o la veritat. És el mateix plantejament que fa Plató en el mite de la caverna. Éspreferible saber la veritat encara que ens costi sortir de la cova, perquè el coneixement ens fa lliures.
L’argument a favor per triar l’opció de prendre la pastilla blava esque no te’n adonaries de la situació del món actual, no patiries el dolor de sortir de la cova provocada per la llum però viuries en una vida no real, com si fos un somni.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • RELACION DESCARTES-MATRIX
  • Relación Matrix y Descartes
  • Descartes y la mátrix
  • Descartes Y Matrix
  • descartes y la matrix
  • Descartes Vs Matrix
  • Analogia Matrix Y Descartes
  • Ensayo de matrix y descartes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS